Gabriela Vrânceanu Firea: S-a urmărit epuizarea mea, să nu mă mai concentrez pe finalizarea raportului comisiei Nana

Data publicării:
firea fb

Fosta jurnalistă a ținut să precizeze că nu și-a comunicat propriile gânduri, ci doar a vrut să-i aducă la cunoștință anumite pasaje din concluziile raportului.

Nu am afirmat că, în urma anchetei comisiei speciale Nana, va fi anulat contractul de vânzare-cumpărare sau că vor fi anulate titlurile de propietate. Am vorbit despre indicii care ar putea conduce la o împrejurare în care instanța ar putea să decidă anularea absolută în cazul celor 60 de hectare care au titluri de proprietate false, deoarece proprietarii care au fost împroprietăriți aveau documente false și, pe de altă parte, anularea relativă, prin prisma faptului că firma Berfige, care a vândut terenul doamnei Ioana Băsescu, era în inactivitate de 13 luni la data vânzării”, a precizat senatoarea la Digi24.

Cât privește plângerea făcută în 2008 de către Narcisa Iorca, membră a CNA, Vrânceanu Firea a declarat că a fost la Înalta Curte, dar că s-a dispus neînceperea urmăririi penale și că i s-a dat atunci doar o amendă administrativă, care nu pătează cazierul. 

Gabriela Firea va face mâine o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu. Senatorul PSD îl acuză pe şeful statului de şantaj şi ameninţare. Plângerea penală a fost semnată şi de premierul Victor Ponta, care a făcut un apel la parlamentarii puterii să susţină demersul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri