GAFĂ. Dan Șova l-a lăsat pe ministrul de Externe al Spaniei să aștepte 15 minute. Oficialul român dezminte și cere drept la replică

Data publicării:
dan sova RESIZE-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

Ministrul Dan Șova i-a făcut să aștepte și pe oamenii de afaceri spanioli care îl însoțesc pe ministrul de Externe al Spaniei.

Întâlnirea dintre oamenii de afaceri spanioli și români era programată la ora 10. Ministrul de Externe al Spaniei și mai bine de 50 de oameni de afaceri veniți special din Spania au ajuns la întâlnire cu cinci minute înainte, dar ministrul Dan Șova a venit 15 minute mai târziu, spre surpriza neplăcută a oaspeților din Spania.  

A dat mâna cu toţi cei care i-au ieşit în cale, mai puţin cu ministrul spaniol. În timp ce Dan Şova stătea de vorbă cu alţi invitaţi, Manuel Garcia Margallo stătea stingher şi puţin dezorientat într-un colţ. 

Într-un final, ministrului român i s-a atras atenția și abia atunci l-a observat și pe cel care era invitatul special al reuniunii. Dan Şova nu și-a cerut scuze și a intrat direct în subiect.

Nu este prima gafă a lui Dan Şova. Acesta a afirmat că niciun evreu nu a avut de suferit pe teritoriul României. 

Ministrul Șova îi invită pe spanioli să investească în România

România se află într-o situație economică fericită, care o face extrem de atrăgătoare pentru investitori, a declarat Dan Șova, ministrul pentru Marile Proiecte în fața a numeroși oameni de afaceri spanioli prezenți la București.

Ministrul Dan Sova a dat că exemple concesionările pentru porțiuni de autostradă între Comarnic-Brașov, București-Constanța și centura Capitalei, concesionari unde firmele spaniole nu au prezentat propuneri de participare.

Spania are acum 16.000 de km de autostrăzi, în timp ce România doar 550.

Spania este pe locul al optulea în clasamentul investitorilor din România. (Ciprian Bălțoiu)

Dan Şova dezminte informaţiile 

„Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Coman – Şova, dezminte informaţiile apărute astăzi la Digi 24 şi este profund dezamăgit de neprofesionalismul reporterilor care au relatat astăzi, 16.05.2013, fapte care nu s-au petrecut în realitate la întâlnirea avută la Institutul Cervantes cu o delegaţie a oamenilor de afaceri spanioli condusă de Ministrul de Externe al Spaniei, domnul Jos Manuel Garcia Margallo”, se arată într-o „dezmințire” transmisă astăzi de Biroul de presă al Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine.

Potrivit DPIIS, „Dan Şova a ajuns la întâlnire la ora stabilită prin protocol şi în drumul către locul rezervat la tribună, care se afla lângă cel al Ministrului de Externe al Spaniei, domnul Jose Manuel Garcia Margallo, a salutat personalităţile întâlnite, cum ar fi Secretarul de Stat pentru Proiecte de Infrastructură din Spania şi preşedintele Camerei de Comerţ din Spania”.

„Din păcate vedem astăzi o dezinformare inacceptabilă pentru rigorile jurnaliştilor profesionişti şi ne dorim ca în viitor să nu mai avem parte de astfel de relatări eronate care sperăm ca au fost făcute din neatenţie şi nu din rea-voinţă”, continuă comunicatul.

Documentul mai precizează: „Fiind contactat, Ambasadorul României la Madrid, domnul Ion Vâlcu a declarat: “De astăzi de dimineaţă sunt în contact permanent cu domnul, Jose Manuel Garcia Margallo, Ministrul de Externe al Spaniei şi acesta mi-a relatat încântat despre întâlnirea avută cu domnul Ministru Dan Şova. Menţionez că întâlnirea s-a desfăşurat într-o absolută normalitate şi că Ministrul de Externe Iberic a ajuns la întâlnire cu 15 minute mai devreme, probabil de aici confuzia creată“.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri