Gafă diplomatică, emoţie, exces de zel sau tradiţie asiatică? Valeriu Zgonea s-a fotografiat cu vicepremierul Chinei, Zhang Gaoli, ţinându-se de mână

Data publicării:
10698615 696960447039535 234664799988891502 n

La finalul întâlnirii pe care Zhang Gaoli a avut-o la Parlament cu Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, acesta a postat pe contul  personal de Facebook o serie de fotografii surprinse cu ocazia acestui moment. Într-una dintre ele, apropierea româno-chineză este evidentă, cei doi oficiali ţinându-se strâns de mână... lucru care poate fi calificat ca emoţie, gafă diplomatică, exces de zel sau tradiţie specifică altor culturi, cum argumentează ulterior politicianul român.

Iată fotografia inedită şi nemaiîntâlinită în galerii foto oficiale:

Mesajul care însoţea aceste fotografii este următorul " Relația tradițională dintre România și China impune, în anul 2014, activarea colaborării între legislative țărilor noastre. Cunoașterea mecanismelor care stau la baza legislației românești, precum și a cadrului juridic generat de Adunarea Națională Populară, vor face posibilă trecerea la o etapă concretă a proiectelor economice angajate între țările noastre".

_____

UPDATE: Valeriu Zgonea a adăugat ulterior şi o explicaţie pe contul său de Facebook în dreptul acestei fotografii, precizând : " Am văzut că a stârnit comentarii aprinse fotografia alăturată, dar e un gest specific țărilor asiatice, dragi prieteni"

_____

UPDATE 2: Valeriu Zgonea justifică suplimentar, tot într-o postare pe Facebook, ipostaza în care apare alături de vicepremierul chinez : " Dragi prieteni, am observat reacții virulente la una dintre fotografiile cu vicepremierul chinez. Poate ar trebui să fim mai atenți la ce presupune cultura altor state și să renunțăm la a mai privi lumea prin lentila îngustă a ceea ce ne este familiar. Înaintea unor comentarii și articole care vor să vândă senzaționalul, aș fi apreciat o minimă documentare și ceva mai multă deschidere față de un gest specific altor culturi". 

În plus, această explicaţii sunt însoţite de o serie de alte fotografii în care alte personalităţi ale lumii sunt surprinse în ipostaze similiare. Iată una dintrele, în care apare fostul preşedinte american George W. Bush, ţinându-se de mână cu un prinţ arab.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri