Gafă la CE. Viorica Dăncilă, numită „premierul Bulgariei”

Data actualizării: Data publicării:
dancila parlament captura

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a spus că premierul Viorica Dăncilă este „premierul Bulgariei”, potrivit Digi FM.

Schinas anunța programul oficialilor de la Bruxelles, între care și întâlnirea dintre prim-vicepreședintele Frans Timmermans și premierul român.

„Prim-vicepreședintele Frans Timmermans o va primi - cred că deja întâlnirea este în curs - pe doamna Viorica Dăncilă, prim-ministrul Bulgariei și deținătoarea președinției în exercițiu a Uniunii Europene........ România, îmi cer scuze!”, a spus Schinas. (înregistrarea audio aici)

Viorica Dăncilă este în vizită la Bruxelles. Ieri a a participat la o conferință despre combaterea antisemitismului organizată de România și ulterior a prezentat prioritățile Președinției Consiliului UE, în cadrul sesiunii plenare a Comitetului European al Regiunilor.

Viorica Dăncilă este cunoscută pentru gafele făcute de ea. Cea mai răsunătoare a fost confuzia făcută între Podgorița, capitalal statului Muntenegru, unde se afla în vizită, și Priștina, capitala Kosovo, entitate care și-a declarat independența față de Serbia, dar pe care România nu o recunoaște ca stat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri