GALERIE FOTO. De 8 Martie, Firea, Dăncilă și Plumb au gătit la Ambasada Chinei

Data actualizării: Data publicării:
Firea Dancila crop2

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, premierul Viorica Dăncilă și ministrul Rovana Plumb au participat de Ziua Internațională a Femeii la un eveniment organizat de Ambasada Chinei în România. Printre altele, cele trei reprezentante ale PSD au participat la pregătirea unor preparate tradiționale chinezești: colțunași și pachețele de primăvară.

Sursă foto: Facebook

„La începutul lunii martie, orașul București e plin de farmecele primăverii. În ziua de 8 martie 2018, la invitația domnului Xu Feihong, ambasadorul Chinei în România și a soției sale, doamna Tan Yuxiu, E. S. doamna Viorica Dăncilă, Prim-Ministrul României și Președinta Organizației de Femei a Partidului Social Democrat, a participat, împreună cu unele doamne ministri și peste treizeci de reprezentante OFSD, la evenimentul de sărbătorire a Zilei Internaționale a Femeii organizat de clubul de femei al Ambasadei Chinei”, relatează organizatorii evenimentului de joi.

Tot din comunicatul Ambasadei Chinei aflăm că premierul Viorica Dăncilă „a urat «surorilor chinezoaice» sărbători fericite cu prilejul Zilei Internaționale a Femei, poreclită «Ziua Zânelor» în China, și a apreciat eforturile din partea ambelor părți pentru promovarea egalității de șanse”. De asemenea, prim-ministrul PSD „a vorbit despre baza solidă și potențialul uriaș ale prieteniei și cooperării chino-române, spunând că Guvernul României și Organizația Femeilor Social-Democrate sunt dispuse să intensifice schimburile și cooperarea cu Guvernul Chinei și, respectiv, Federația Femeilor din Întreaga Chină, să aducă contribuție dezvoltării durabile și sănătoase a relațiilor chino-române, pentru ca visul comun de colaborare a ambelor părți să devină realitate”.

Participanții la evenimentul organizat de Ambasada Chinei la București au cântat imnurile naționale ale Chinei și României, au asistat la o paradă de cheongsam (rochie tradițională chineză) și au participat la pregătirea unor preparate tradiționale din bucătăria chinezească.

Poze de la eveniment, inclusiv cu pregătirea colțunașilor și pachețelelor de primăvară, a postat pe contul său de Facebook primarul Capitalei, Gabrielan Firea. Pozele au fost însoțite de următorul comentariu: „O seară deosebită, organizată de Ambasada Chinei, de 8 Martie. Ne-am testat priceperea și în intonarea imnului național dar și în arta culinară. Nu e rușinos să fii bun la bucătărie”.

Sursă foto: contul de Facebook al Gabrielei Firea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri