Sari la conținut

GALERIE FOTO. Klaus Iohannis, înconjurat de copii: Ei vor deveni adulții împliniți de care societatea noastră are atât de multă nevoie

 

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Sala Unirii și Grădina Palatului Cotroceni au fost pline de copii. Avem responsabilitatea de a le asigura o copilărie fericită și un viitor mai bun copiilor din România. Ei sunt cei care vor deveni tinerii cu idealuri înalte și, mai apoi, adulții împliniți de care societatea noastră are atât de multă nevoie.

VIDEO Klaus Iohannis, în mijlocul copiilor

Felicit cu acest prilej oamenii inimoşi de la Salvaţi Copiii Romania, organizaţie care, de 25 de ani, depune eforturi pentru ca drepturile copiilor să fie respectate în întregime şi la noi în ţară. De asemenea, felicit Romfilatelia, pentru iniţiativa de a marca această zi printr-un eveniment filatelic.

La mulţi ani tuturor copiilor!”, se arată în mesajul de pe pagina de Facebooka lui Klaus Iohannis.

De altfel, tot astăzi, Klaus Iohannis a promulgat legea care dublează alocaţiile de stat pentru copii, de la 42 de lei la 84 de lei.

Plenul Camerei Deputaților a votat, pe 20 mai, dublarea alocațiilor de stat pentru copii. Deputaţii au aprobat, cu unanimitate de voturi, majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei.

Guvernul vrea să schimbe modul de acordare a banilor, astfel că valoarea alocaţiei pentru copii ar putea fi diferită, în funcţie de veniturile fiecărei familii.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat deja că va cere Curţii Constituţionale un punct de vedere pe această temă, urmând ca Executivul să întrebe judecătorii dacă alocaţia copiilor este drept universal sau diferenţiat. 

Pe aceeași temă