Geoană, despre întâlnirea de la Gabriel Oprea: E un element de tip conjuraţie

Data publicării:
170523_COMISIE_ALGERI_MIRCEA_GEOANA_41_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mircea Geoană a spus marţi, în cadrul audierii din comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, referitor la întâlnirea de la Gabriel Oprea de acasă, că este un element „de tip conjuraţie”. El adaugă însă că deocamdată e „nefiresc şi deplasat” să facă procese de intenţie unor oameni, înainte să existe elemente substanţiale.

170523_COMISIE_ALGERI_MIRCEA_GEOANA_41_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Pot să spun la vestea pe care am aflat-o, dacă se confirmă ce a spus Dan Andronic că acest grup important de lideri ai statului român s-au întâlnit în noaptea alegerilor, arată un anumit element de tip conjuraţie. Care este motivaţia, care a fost finalitatea, ce au făcut oamenii aceia, au făcut ceva legal sau ilegal, nu este în căderea mea să fac o astfel de afirmaţie şi cred că ar fi nefiresc şi deplasat să fac procese de intenţie unor oameni înainte să existe elemente substanţiale”, a spus Mircea Geoană, potrivit News.ro.

El a mai spus că nu există vreun dubiu cu privire la preferinţa celor prezenţi la Gabriel Oprea acasă privind soarta celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2009.

Surpriza mea a fost masivă aflând în spaţiul public că o astfel de întâlnire în noaptea alegerilor, oameni atât de influenţi în statul român aleg să se întâlnească şi să fie împreună. Evident, nu cred că este vreun dubiu cu privire la preferinţa lor cu privire la soarta celui de-al doilea mandat”, a completat candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din 2009.

Întrebat dacă este adevărată afirmaţia lui Dan Andronic, potrivit căreia i-ar fi spus Laurei Codruţa Kovesi că o va schimba din funcţia de procuror general, în cazul în care va câştiga scrutinul, Mircea Geoană a spus că nu a discutat niciodată cu aceasta.

Nu am vorbit niciodată cu Laura Codruţa Kovesi la telefon, nici atunci, nici după, nici înainte. Nu este intenţia mea de a intra într-un alt tip de dispută”, a subliniat el.

Fostul candidat la prezidențialele din 2009 a mai spus că Ministerul de Externe a refuzat să trimită acasă procesele-verbale din diaspora, potrivit Agerpres.

Din punctul meu de vedere, este neobișnuit, nefiresc și, din punctul meu de vedere, o încercare deliberată de ascundere a urmelor — solicitarea pe care noi am făcut-o ca partid, nu la CCR, pentru că nu era locul acolo, de exemplu, de obținere a proceselor-verbale din străinătate. Ministerul de Externe din acea perioadă a refuzat ceea ce era obligația legală — aceea de a trimite acasă procesele-verbale din diaspora și acel lucru nu a fost făcut”, a spus el.

Mircea Geoană a pierdut alegerile din 2009 în fața lui Traian Băsescu, chiar dacă sondajele de la ieșirea de la urne îl dădeau inițial câștigător.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri