Geoană, despre o eventuală candidatură la președinție: „Eu cred că e totalmente prematur pentru astfel de discuții”

Data actualizării: Data publicării:
mircea geoana
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Foto: Profimedia Images

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, spune că nu ia în considerare o candidatură la președinție în acest moment și că este prematur să se gândească la acest lucru.

„Sunt implicat, așa cum e firesc, moral și etic, în funcția de înaltă răspundere la vârful NATO. Sunt dedicat 100% acestui moment al carierei mele și cred că cel mai important lucru e să ne facem datoria fiecare, astăzi și mâine”, a spus Geoană.

„Sunt multe zvonuri. Eu cred că e totalmente prematur pentru astfel de discuții. Sunt multe alte probleme care frământă și românii, și țările aliate. Avem un război la graniță, avem o perioadă complicată. De aceea, nu mă las să fiu perturbat de niciun alt gând”, a adăugat el.

La începutul acestei luni, Geoană a spus că funcția pe care o deține în prezent nu îi permite să se lanseze în astfel de comentarii. El nu a exclus însă un posibil anunț în viitor, dar a subliniat că nu îl va face decât atunci când secretarul general al NATO îl va elibera din funcția de adjunct al său.

Potrivit informațiilor Digi24.ro, Mircea Geoană își pregătește terenul pentru candidatura la alegerile prezidențiale, care sunt programate în 2024, dar care ar putea avea loc cu un an mai devreme, în cazul în care președintele Klaus Iohannis va fi numit ca succesor al lui  Jens Stoltenberg, actualul secretar general al NATO, și va accepta funcția înainte de terminarea actualului mandat la Cotroceni.

Klaus Iohannis nu a exclus, marți, această ipoteză. Întrebat de Digi24.ro dacă ar accepta funcția de secretar general al NATO, șeful statului a răspuns, în cadrul unei conferințe de presă: „Dacă mi s-ar face o astfel de propunere, aș evalua situația foarte serios și aș face o declarație publică”.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri