Exclusiv Geoană, despre o eventuală candidatură: Singura mea atenție e să fac un job foarte bun la NATO. După, te gândești la viitor

Data publicării:
Mircea Geoană participă la conferința 'Etica în momente de criză şi schimbare profundă', în București, joi 6 aprilie 2023.
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO. Foto: George Călin/Inquam Photos

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat într-un interviu la Digi24 că nu se gândește în momentul de față la o candidatură la alegerile prezidențiale, singura sa preocupare fiind să facă "un job foarte bun la NATO". Mircea Geoană a adăugat, însă, că, ulterior, dacă țara va avea nevoie de el, o va servi "cu dragoste".

Întrebat dacă exclude o candidatură la președinție, Mircea Geoană a răspuns:

"În clipa de față, singura mea atenție este pe a face în continuare un job foarte bun la NATO și cred că fac un job foarte bun la NATO. În clipa în care faci un job foarte bun, în job-ul pe care îl ai, în poziția pe care o ai, după aceea te poți gândi la viitor care îți oferă toate direcțiile", a spus Mircea Geoană.

Acesta a adăugat că își dorește, totuși, să vadă România mergând "la nivelul următor".

"Politica, pentru mine, este un lucru pe care l-am mai făcut. Și de aceea politica pentru mine nu este un lucru obligatoriu de făcut ca plan de viitor. Dar dacă pot să dau țării mele înapoi ceea ce știu, influența pe care o am, știința jocului pe care am căpătat-o (...) o voi face din orice poziție, cu dragoste pentru țara asta și cu dorința de a vedea-o mergând la nivelul următor", a spus Geoană.

Acesta a vorbit despre o "împărțire a cărților" în Europa și a spus că țara noastră are o oportunitate uriașă de a deveni un jucător influent în regiune.

"Eu sunt singurul lider care a fost actor și martor ocular la tot ce înseamnă integrarea occidentală a României, de la inventarea parteneriatului cu America, la intrarea în NATO, la închiderea negocierilor cu Vasile Pușcaș, cu echipa noastră de atunci, pentru intrarea la UE. Eu, când spun asta, nu o spun politic și electoral. O spun că vine din nou o șansă când se reîmpart cărțile. Și când vorbesc cu atâta pasiune nu are nimic de-a face cu intenții pentru viitor, are de-a face cu sentimentul unui român care a avut șansa de la Dumnezeu să știe care a fost negocierea ințială cu Occidentul", a spus Geoană.

"De aceea vorbesc cu atâta tonalitate, care este un pic dincolo de rolul meu oficial de la NATO, nu pentru că am un gând de altceva, ci pentru că știu ca om care a trăit acele momente, care a negociat pentru Româia, care știu că nu a fost înțelegerea de a avea atât de multă asimetrie de putere politică și economică, că din nou se împart cărțile", a adăugat el.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri