Geoană vrea coalizarea partidelor mici în jurul lui

Data actualizării: Data publicării:
Mircea Geoană

Senatorul Mircea Geoană, fondator al PSRO după plecarea din PSD, propune liste comune la alegerile parlamentare ale partidelor mici, pentru a contracara posibilitatea ca Traian Băsescu și Călin Popescu Tăriceanu să poată participa la formarea majorității, însă condiția este, în opinia sa, ca alianța să se facă în jurul partidului său.

Mircea Geoană

”Am văzut în presă tot felul de speculaţii. Aşa că cel mai bine este să clarific eu situaţia. Aşa cum am spus şi ieri, pericolul ca Tăriceanu şi Băsescu, doi luptători împotriva justiţiei şi a dezvoltării României, să fie veriga lipsă care va compune următoarea majoritate este extrem de mare. În principal din acest motiv, o coaliţie a partidelor mici poate reprezenta o soluţie. Dar nu în orice condiţii. Ci o acţiune în jurul PSRO, respectând criteriile şi valorile noastre privind o altă politică economică şi socială, integritate, transparenţă şi direcţia pro-occidentală a României. Aceste lucruri nu sunt negociabile”, a scris Geoană, pe Facebook.

La rândul său, Sebastian Ghiță, care a părăsit PSD pentru PRU, formațiunea înființată de Bogdan Diaconu, și el fost parlamentar PSD, a declarat, pentru news.ro, că PRU și PSRO, condus de Mircea Geoană, discută pentru o candidatură pe liste comune la alegerile parlamentare.

”Preşedintele Geoană a avut şi dânsul o astfel de opţiune după ce s-a despărţit PSD de dânsul şi au fost nişte discuţii care să vizeze într-adevăr o cooperare politică. Mircea Geoană e o personalitate politică respectabilă, cu experienţă mare, care cunoaşte bine realaţia Statelor Unite cu România. Să facem o listă comună, să prezentăm o listă comună pe care să candidăm toţi, inclusiv domnul Mircea Geoană. Să venim cu o ofertă politică în faţa cetăţenilor”, a declarat Ghiţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri