George Simion, primul discurs în Parlament. A recitat din Adrian Păunescu și a îndemnat românii la grevă fiscală: Nu mai plătiți biruri

Data actualizării: Data publicării:
Președintele AUR, George Simion, în plenul Camerei Deputaților
Copreședintele AUR, George Simion, în plenul Camerei Deputaților. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

George Simion, copreședintele AUR, a luat cuvântul în timpul dezbaterilor din Parlament pentru învestirea Guvernului Cîțu. El l-a acuzat pe Florin Cîțu că din cauza lui România se împrumută cu „un miliard pe oră” și a cerut redeschiderea școlilor. George Simion îi îndeamnă pe români să nu mai plătească biruri și taxe și să cumpere de la țărani, pentru că, oricum, banii lor vor fi furați. 

Copreședitele AUR și-a început discursul cu versurile lui Adrian Păunescu, Capul de la Turda:

Capul lui Mihai Viteazu
De la Turda se ridică,
Şi întreabă de ce Ţara
A rămas aşa de mică?

Şi Câmpia Turzii tristă
Îi răspunde lui cu jale:
„Fiindcă astăzi ducem lipsa
capului Măriei Tale!”, a declamat George Simion de la microfonul Parlamentului.

„România ca o pradă”

Chiar dacă a vorbit în fața parlamentarilor, el și-a adresat discursul poporului român.

„Mesajul meu de astăzi este pentru poporul român, ca să știe. Restaurantele în Parlament sunt deschise. Tot sectorul HORECA trebuie deschis. Nu acceptați așa ceva. Voi, popor român, sunteți amendați dacă purtați masca un pic mai în stânga sau un pic mai în dreapta. Sunteți amenințați, sunteți bătuți, iar aici, în Parlament, la 2 noaptea, se vota conducerea Camerei total abuziv și stăteau unii lângă alții ca hienele gata să atace ciolanul. Nu mai acceptați, popor român, ce vi se servește! Părinții și bunici noștri ne-au lăsat o țară fără datorii. Astăzi am ajuns să ne împrumutăm un miliard pe oră. Îi mulțumim domnului Cîțu pentru acest lucru. 

Popor român, este timpul să redeschidem școlile. Asta cerem noului guvern. Sunt sute de mii de profesori, sunt sute de mii de părinți, este în joc viitorul copiilor noștri. Redeschideți școlile, pentru a avea un viitor!

Vreau să spun românilor de ce toată treaba asta, în ciuda regulamentului Camerei Deputaților, a trebuit votat pe repede-nainte acest guvern. Toate comisiile să aibă ca și secretare, funcții, salarii, din banii voștri, popor român. Miza cea mare este bugetul pe care și l-au împărțit, și l-au negociat până în ultima secundă. Banii voștri, ai fiecăruia dintre voi, banii voștri împărțiți și România împărțită. România ca o pradă”, a rostit George Simion de la tribună.

În acest moment al discursului s-a întrerupt, pentru a răspunde cuiva din sală: „Vă doare, știu că vă doare. O să vă doară din ce în ce mai rău. Trebuie să vă doară”.

Refuzați pe cât posibil să mai plătiți taxe!”

Apoi a reluat cu îndemnul către români să nu mai plătească biruri și, „pe cât posibil”, taxe. 

„Așa că popor român, refuzați să mai plătiți biruri, refuzați pe cât posibil să mai plătiți taxe! Luați legătura cu țăranii români și cumpărați direct de la ei. Oricum, ne vor îndatora cât de mult pot ei (arată spre fotoliile unde stau membrii propuși ai viitorului guvern - n.r.). Oricum banii voștri o să ajungă să fie furați. Nu mai plătiți biruri! Nu mai acceptați! Luptați-vă și redeschideți afacerile! Redeschidem împreună școlile”, a mai spus Simion

El și-a încheiat intervenția în aceeași notă poetică în care a început, reluând trimiterea la Mihai Viteazu.

„Și încă ceva. Nu mai acuzați străinii că ne taie domnitorii și intimidează țara cu guverne provizorii. Eu atât aș vrea să aflu, arătându-vă obrazul, oare unde au fost românii când a fost tăiat Viteazu?”.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri