Gerea compară acțiunile lui Daniel Constantin cu cele ale unui fost membru ALDE care s-a pozat în chiloți în fața Parlamentului

Data actualizării: Data publicării:
andrei gerea la galati digi24 16.07.2015
Foto: captură Digi24

Vicepreşedintele ALDE, Andrei Gerea, a afirmat, miercuri, că Daniel Constantin „şi-a cam închis toate uşile” în partid, după ce a spus că va contesta deciziille privind Congresul în instanţă. Fostul ministru al energiei a comparat, în context, acţiunile lui Daniel Constantin cu cele ale unui fost membru ALDE care s-a pozat în chiloţi în faţa Parlamentului.  Fotografiile respective au circulat zilele acestea pe reţelele de socializare, relatează News.ro.

andrei gerea la galati digi24 16.07.2015
Foto: captură Digi24

Gerea spune că nu înţelege de ce Daniel Constantin doreşte să conteste în instanţă deciziile Delegaţiei Permanente a ALDE, dar şi de ce alţi foşti membri PC contestă decizii în filiale, dând ca exemplu cazul din Argeş. „Nu recunoaşte un for la întrunirea căruia a participat prin propria semnătură (...) Eu cred că Daniel Constantin şi-a cam închis toate uşile în ALDE”, a spus fostul ministru.

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a declarat marţi, la Parlament, că nu este „şantajabil”, motiv pentru care colegii săi au depus la Comisia de etică şi arbitraj a partidului o contestaţie cu privire la lucrările şi deciziile Delegaţiei Permanente, iar în zilele următoare va fi depusă şi contestaţia şi în instanţă.

Vicepreşedintele ALDE a comparat acţiunile lui Daniel Constantin cu cele ale lui Dumitru Zmău, fost copreşedinte ALDE Botoşani, care a postat pe Facebook o fotografie cu el în chiloţi în faţa Parlamentului.

„Convocarea şi hotărârea Delegaţiei a fost semnată inclusiv de colegii proveniţi din PC, adică domnul Constantin îşi contestă propriii colegi, cu alte cuvinte. Exact cum nu pot să comentez despre acest domn, care a stat în chiloţi în faţa Parlamentului, aş putea, la o anumită scară, să consider că şi aceste acţiuni ale lui Daniel Constantin oarecum seamănă”, a declarat Gerea.

Poza era una mai veche, însă Dumitru Zmău a reluat-o pe Facebook, ca un atac la Daniel Constantin, dar apoi a şters-o, în urma comentariilor apărute în presa locală, precizează News.ro.

dumitru zmau

„Şi uite aşa, mi-am luat rămas bun de la Daniel Constantin, atunci când mi-am dat demisia din opreşedinte ALDE Botoşani. Atunci i-am arătat ce aveam în chiloţi, în partea din spate. Acum când văd că face scandalul acesta, el fiind un nimeni absolut, aş vrea să-i arăt ce am şi în partea din faţă! Cum e de făcut, dragi prieteni?”, a scris Dumitru Zmău pe Facebook.

ALDE spune că Dumitru Zmău nu mai face parte din partid 

ALDE a transmis, miercuri, un comunicat în care face următoarele precizări:

„Față de protestul spontan al domnului Dumitru Zmău, prezentat de către mass-media ca fiind membru ALDE, precizăm că domnia sa nu mai este membru al partidului din luna septembrie 2016 și nici nu a mai activat în cadrul filialei ALDE Botoșani, imediat după alegerile locale din iunie 2016. Cu această ocazie, conducerea ALDE dezaprobă modul de manifestare al domnului Dumitru Zmău.

Totodată, referitor la acuzele publice venite din partea unor membri ALDE, conform cărora deciziile Delegației Permanente Naționale, care a avut loc în data de 19 martie a.c., nu au fost semnate și întregistrate, vă aducem la cunoștință faptul că în cursul zilei de marți, 21 martie 2017, deciziile semnate și înregistrate ale Delegației Permanente Naționale, au fost comunicate oficial reprezentanților conducerii ALDE atât la nivel central, cât și în teritoriu”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri