Gheorghe Iancu, la Digi24: România are nevoie de o nouă Constituție. O asemenea lege nu poate fi peticită

Data publicării:
gheorghe iancu captura

„Ar trebui o nouă Constituție, pentru că o asemenea lege nu poate fi peticită, întrucât, la un moment dat, apar necondordanțe între peticele care s-au pus în Constituție. În plus, credeți-mă, sunt foarte puțini specialiști care lucrează, în momentul de față, la revizuirea Constituției, oameni care lucrează și care nu văd cum ar putea să facă aceste corelații”, a spus profesorul de Drept Constituțional, în „Jurnalul de Seară”. 

„Ca urmare, ar trebui să existe o nouă Constituție, iar una din problemele grave care sunt nereglementate cum trebuie procedura legislativă”, a adăugat Gheorghe Iancu.

Declarațiile sale vin în ziua în care Klaus Iohannis a vorbit despre revizuirea Constituţiei în perioada imediat următoare, idee susţinută şi de Victor Ponta.

De Ziua Constituţiei, preşedintele ales a atransmis că legea fundamentală conţine "modificări care nu s-au dovedit cele mai fericite şi texte care au permis interpretări forţate."

La rândul lui, premierul a lăsat de înțeles că aceste interpretări au dus la crearea unor crize artificiale între diferitele puteri ale statului.

De altfel, Victor Ponta vorbește tot mai des de reactivarea comisiei de revizuire a Constituției.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri