Gheorghe Roman, deputat demisionar din PSD, susține moțiunea PNL: Am luat act de ce își doresc medieșenii

Data publicării:
gheorghe roman

„Sunt deputat în colegiul Mediaş, județul Sibiu, judeţ care a dat preşedintele României. Am luat act de ceea ce își doresc medieşenii, sibienii, care au votat în proporție de 60% cu președintele Iohannis”, a spus Gheorghe Roman, deputat demisionar din PSD, la Digi24.

„În 2012 am candidat ca independent pentru funcția de primar al minicipiului Mediaş, când am obținut peste 30% din voturile oamenilor. Guvernul USL le-a promis medieşenilor, prin mine, că se va realiza centura ocolitoare a oraşului. Un parlamentar poate să sancționeze un guvern doar atunci când există moțiune de cenzură. Preşedintele Iohannis își doreste un alt guvern. Nu pot decât să fiu alături de oamenii care m-au votat din colegiu”, a adăugat deputatul.

„Mi-am dat demisia din PSD și am făcut public faptul că voi vota moţiunea PNL”, a mai spus Gheorghe Roman.

Nu este singurul care a anunțat că va vota alături de Opoziție. Marian Avram este al doilea deputat din PSD care a anunțat public că va vota moțiunea PNL. El a motivat alegerea prin faptul că „dreptul la vot este indispensabil într-o democraţie veritabilă”. Marian Avram a fost ales deputat în colegiul uninominal 2 din circumscripţia electorală Tulcea și este membru în Comisia pentru agricultură a Camerei.

Citiți și Mitinguri anti-Ponta în Cluj-Napoca și București

Parlamentarii PSD şi UNPR vor rămâne în bănci în timpul votului pentru moţiunea de cenzură iniţiată de PNL. Este metoda pe care liderii celor două partide o consideră cea mai sigură pentru securizarea Guvernului: în felul acesta, cred ei, sunt şanse minime să scape voturi necontrolate în favoarea moţiunii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri