Ghinea (USR): Noi am făcut ce am putut. Ne-au pus pumnul în gură

Data actualizării: Data publicării:
cristian ghinea parlament_fb
Foto: Facebook

Deputatul USR Cristian Ghinea a transmis un mesaj în care acuză majoritatea PSD-ALDE, alături de UDMR, de obstrucționare a opoziției.

cristian ghinea parlament_fb
Foto: Facebook

„Scriu asta din plen, unde sunt ultimele momente înainte de votul final în Cameră la măcelărirea justiției. Dragilor, noi am făcut ce am putut. Sub potopul injuriilor și hărțuirii. V-am reprezentat. Ne-au pus pumnul în gură”, a scris Ghinea, pe Facebook.

„Văd că oamenii se organizează pentru ca mesajul libertății să continue să fie auzit. Suntem cetățeni liberi români și europeni. Libertatea se pierde încet, în pași aparent mici. E timpul să nu mai facem nici un pas înapoi”, a adăugat el.

Astăzi, prin votul majorității la putere, plenul Camerei Deputaților a aprobat (cu 176 voturi „pentru”, 88 voturi „împotrivă”) modificarea Regulamentului propriu în sensul schimbării ordinii în care se supun la vot amendamentele admise și respinse. Ca urmare a acestei modificări, opoziția nu-și va mai putea susține în plen propunerile. Noile reguli se aplică de astăzi, pentru că hotărârea a fost publicată rapid în Monitorul Oficial, inclusiv la dezbaterile și votul asupra ultimelor două legi din pachetul legilor Justiției, Legea privind organizarea judiciară și Legea privind organizarea și funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri