Ginerele lui Ceauşescu: Băsescu a închiriat un vapor cu banii statului să facă bişniţă

Data publicării:
basescu rade chior

Mircea Oprean, ginerele lui Nicolae Ceauşescu, a afirmat că o tranzacţie comercială româno-americană ar fi fost împiedicată de către Traian Băsescu, în perioada în care era reprezentant al companiei Navrom la Anvers, deoarece ar fi trimis vaporul închiriat pentru transbordarea mărfurilor să facă ”bişniţă”, incidentul fiind muşamalizat cu ajutorul Securităţii, scrie News.ro.

basescu rade chior

”Era vorba de comerţ între România şi Statele Unite. Noi importam piei crude şi făceam bocanci pentru armată. Noi le dădeam bocanci, ei ne dădeau pieile crude (...) Vapoarele se întâlneau la Anvers, unde trebuia închiriat un vapor care să facă transbordarea. Vapoarele au ajuns la timp la Anvers, dar acolo nu era vaporul închiriat pentru transbordare. Au stat ăia două-trei zile, dar nu puteau să mai stea pentru că plăteau foarte mult în rada portului şi au plecat. Americanii cu pieile înapoi, ai noştri cu bocancii înapoi”, a relatat Mircea Oprean, soţul Zoei Ceauşescu, pentru Antena3.

Potrivit lui Oprea, scandalul ar fi fost imens, ministrul de atunci al Industriei Uşoare, Maria Flucsă riscând să ajungă la închisoare. ”Nevinovată, săraca, cum să demonstreze că vaporul ei a ajuns în port? A vorbit cu Marin Ceauşescu, fratele socrului meu, care era director al Agenţiei Economice de la Viena, şi a trimis o echipă. Preşedintele Băsescu i-a ameninţat, că n-au ce să caute acolo, că-i nenorocire, dar s-au descurcat şi au luat dovada că vaporul a fost acolo. Băsescu ce făcuse? Închiriase vaporul cu banii de la statul român şi a făcut o bişniţă. Ţigări, băutură, nu se ştie...”, a afirmat Oprean.

El a afirmat că Traian Băsescu ar fi muşamalizat incidentul, cu ajutorul unor oameni din Securitate.  ”El a vorbit cu cei de la Securitate, fiind mână în mână cu ei, şi atunci ei au venit şi au spus socrului meu că, de fapt, a fost o acţiune în interesul statului român. El a înghiţit-o”, a relatat Mircea Oprean.

Acesta susţine că viitorul preşedinte avea o relaţie bună cu Elena Ceauşescu. ”Avea foarte mare trecere la soacră-mea. Nu ştiu de ce. Probabil că oamenii care au ceva rău în ei se apropie”, a conchis Oprean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri