Gorghiu: În PNL nu s-a discutat despre ieșirea niciunui partid de la guvernare, nici despre remaniere

Data publicării:
alina gorghiu facebook 10 07 2015
Foto: Facebook

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a catalogat luni drept „fake news” informaţiile conform cărora în PNL s-ar fi discutat mai multe scenarii, printre care şi acela ca PSD să iasă în toamnă de la guvernare. Gorghiu spune că nu a existat o discuție nici despre remaniere. „Este atributul premierului”, a declarat aceasta.

Întrebată de ziarişti la Palatul Parlamentului dacă ministrul Energiei, Virgil Popescu, a gestionat bine criza energetică, Gorghiu a afirmat că acesta şi-a asumat o misiune "dificilă", însă acum situaţia este „una stabilă” şi Executivul a luat toate măsurile pentru a se putea trece peste o iarnă dificilă.

„În acest moment, în interiorul PNL nu a fost discutată remanierea. (...) Consider că Virgil Popescu şi-a asumat o misiune foarte dificilă şi că, la acest moment, situaţia este una stabilă şi că Guvernul a luat toate măsurile pe care putea să le ia, astfel încât să putem să trecem peste o iarnă dificilă. Toată Europa este într-o situaţie foarte complicată, nu doar România. Mi-aş dori să strângem rândurile şi să discutăm mai puţin despre tensiuni sau lucruri care ne despart şi să ne concentrăm la măsuri bune pentru populaţie, care să ajute populaţia să treacă prin iarnă, să-şi plătească facturile, lucrurile acestea vor fi priorităţi zero pentru PNL, pentru coaliţie şi pentru Parlamentul României”, a susţinut Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

Ea a mai fost întrebată cum comentează faptul că Virgil Popescu s-ar afla, „potrivit unor surse”, pe o listă de remaniere cu trei nume.

„Tot ca pe o ştire care nu are o legătură cu realitatea. Nu s-a discutat de remanieri în cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL, însă orice remaniere este atributul premierului şi atunci când va ajunge la concluzia, în urma discuţiilor din coaliţie, că trebuie să îmbunătăţească activitatea pe anumite portofolii sunt absolut convinsă că premierul României va anunţa public, nu va sta să dezbată pe holul Parlamentului”, a răspuns Gorghiu.

Despre scenariile ieșirii PSD de la guvernare discutate în PNL, Alina Gorghiu spune că sunt „fake news”.

„Nu, este fake news ce s-a aflat dintr-o anumită sursă (...), dar e clar că nu a fost la şedinţă. Am fost la şedinţa BPN, zâmbesc pentru că nu are legătură cu şedinţa noastră, nu s-a discutat despre ieşirea niciunui partid, nici a PSD, nici a UDMR, de la guvernare. Şi cred şi v-o spun la modul foarte ferm şi serios, în această perioadă orice partid şi-ar pune problema să iasă de la guvernare s-ar decredibiliza total. Exclud ca vreunui partid consolidat, sănătos la cap, să-i treacă prin cap un asemenea scenariu”, a susţinut Gorghiu.

Întrebată ce măsuri pot fi luate în coaliţie pentru a nu exista tensiuni cu UDMR, Gorghiu a spus că va exista o şedinţă a coaliţiei şi explicaţiile liderilor UDMR după declaraţia premierului Ungariei la Tuşnad, context în care lucrurile vor fi lămurite şi lumea „se va concentra pe exerciţiul guvernamental şi parlamentar”.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri