Gorghiu îl vede pe Ciucă președintele României: „Sper să candideze și să câștige”

Data actualizării: Data publicării:
nicolae ciuca si klaus iohannis
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că nu va demisiona din funcţia de premier, ci va preda mandatul preşedintelui "atunci când va veni timpul". Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat, miercuri, la Digi24, că PNL a găsit „un lider care va rămâne pe fotoliul de preşedinte al PNL până după alegerile prezidenţiale” și speră ca președintele liberalilor, Nicolae Ciucă, „să nu mai rămână la partid” şi să câştige Președinția României. Ea de asemenea a afirmat că nu există „turbulențe” în interiorul PNL.

„Ne-am căutat în ultimii doi ani de zile lideri şi cred că am găsit un lider care va rămâne pe fotoliul de preşedinte al PNL până după alegerile prezidenţiale. Vedem după ce se întâmplă, dar sper eu ca preşedintele Ciucă să nu mai rămână la partid şi să candideze pentru Preşedinţia României şi să o şi câştige, asta trecând peste faptul că am încercat să fiu foarte directă și foarte tranșantă ca să omor orice scenariu care presupune turbulențe în interiorul PNL, pentru că ele nu există realmente.

S-a discutat despre nevoia unei rotative foarte scurte, rapide, fără niciun fel de mişcare bruscă iar acest lucru este agreat de toţi colegii din conducerea PNL.

În al doilea rând, nu o dată, noi am spus că trebuie respectat protocolul aşa cum a fost semnat.

Dacă însă există discuţii pe care liderii coaliţiei le fac sau le vor face într-un viitor apropiat, în scopul eficientizării activităţii guvernamentale, sigură că ele se vor face şi vor produce consecinţe.

I-am dat un mandat preşedintelui Ciucă din partea Biroului Politic Național pentru a derula genul acesta de negociere politică. Cele mai nereușite negocieri sunt în formule extinse și cele mai de succes și liniștite negocieri sunt cele în format restrâns. Ele se vor întâmpla.

Însă, e un lucru cu care nu am fost de acord noi, cei din PNL, şi sper că sesizați că s-a remediat situaţia. Noi am spus că este complet neproductiv să discutăm despre această rotativă, când se va face, cu cine se va face, ce portofolii se negociază, cine cu cine se schimbă, cu 4 luni înainte de a se produce ea efectiv, pentru că paralizezi administraţia, funcționarii se vor uita la ministru și dacă vor auzi că pleacă, atunci sigur se vor gândi de două ori dacă își fac treaba sau nu, pentru că e foarte importantă stabilitatea în acest moment, pentru că toți parenerii se uită la noi și așteaptă responsabilitate politică și guvernamentală”, a spus Alina Gorghiu.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri