Sari la conținut

Gorghiu: Sub un preşedinte republican România a intrat în NATO

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat că victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA este surprinzătoare, însă şi-a exprimat convingerea că, pentru România, relaţia cu SUA va fi în continuare foarte bună.

ALINA GORGHIU agerpres

Foto: Agerpres

„A fost un rezultat surprinzător dacă ţinem cont de sondajele de opinie preelectorale, dar este un rezultat clar, o victorie clară. Donald Trump şi Partidul Republican merită felicitări pentru victorie. Au câştigat împreună şi Preşedinţia, şi alegerile parţiale pentru Senat şi Camera Reprezentanţilor, deci o victorie pe linie”, a afirmat Gorghiu, potrivit News.ro.

În opinia sa, mesajul alegerilor americane este acela că nevoile şi aşteptările oamenilor nu trebuie ignorate, iar clasa politică şi partidele trebuie să asculte ce îşi doresc oamenii şi să le rezolve problemele.

„Pentru România, relaţia cu SUA va fi în continuare foarte bună, sunt convinsă. Să nu uităm că sub un preşedinte republican, George W. Bush, România a intrat în NATO şi şi-a consolidat mult relaţia de apropiere faţă de SUA. Sunt convinsă că SUA vor rămâne acelaşi aliat de încredere în cadrul NATO, aceeaşi ţară care menţine relaţii foarte bune cu Uniunea Europeană. Parteneriatul SUA – UE, piatra de temelie a stabilităţii economice globale şi NATO, cea mai puternică alianţă militară din istorie, vor continua să joace rolurile pozitive pe care le-au jucat până acum”, a mai declarat Alina Gorghiu.