Alina Gorghiu vrea să știe în ce bază a condus Anca Dragu ședința moțiunii. „Solicităm BPR să decidă cine se face vinovat”

Data actualizării: Data publicării:
florin roman in stanga claudiu tarziu in centru in spate anca dragu in dreapta
Deputatul Florin Roman spune că PNL va demara procedurile de demitere a Ancăi Dragu din funcția de președinte al Senatului. Foto: Inquam Photos / George Călin

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a cerut Birourilor Permanente ale celor două camere ale Parlamentului documentul în baza căruia ședința plenului în care s-a citit moțiunea de cenzură a fost condusă de Anca Dragu și Cristina Prună, ambele din partea USR, după îndepărtarea lui Florin Roman. În lipsa unui astfel de document, ea cere ca BPR „să decidă cine se face vinovat de încălcarea Regulamentului” Declarația vine după ce Florin Roman a spus că liberalii vor face demersuri pentru demiterea lui Dragu de la conducerea Senatului.

Solicit să mi se comunice documentul în baza căruia ședința de plen reunit a fost condusă de doamna președinte Anca Dana Dragu din partea Senatului și de doamna vicepreședinte Cristina-Mădălina Prună din partea Camerei Deputaților. În cazul în care acest document nu există, solicităm Birorurilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului să decidă cine se face vinovat de încălcarea Regulamentului”, a scris Gorghiu într-o adresă trimisă Birourilor Permanente.

Cererea vine în urma scandalului de săptămâna trecută din Parlament, având ca miză conducerea plenului în care a fost citită moțiunea de cenzură.

Deputatul PNL Florin Roman, care a fost delegat de Ludovic Orban să-l înlocuiască la prezidiu, a deschis ședința cu propunerea votării ordinii de zi, însă Ionuț Moșteanu, de la USR PLUS, a citit regulamentul, susținând că, în lipsa lui Ludovic Orban, ședința trebuie condusă de Anca Dragu, președinta Senatului, și nu de Florin Roman, care este vicepreședinte la Camera Deputaților.

Florin Roman a refuzat să cedeze microfonul și a continuat să ceară vot pe ordinea de zi, deși au venit chestorii și chiar au tras scaunul de sub el.

Florin Roman a continuat să vobească din picioare, ținându-se la propriu de microfon să nu fie îndepărtat de chestori, cerând votul pe ordinea de zi.

În cele din urmă, Florin Roman a fost îndepărtat de la microfon, și-a luat rucsacul și a plecat de la prezidiu.

În urma incidentului, Roman a anunțat că va depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale. Liberalul îi acuză pe cei din „coaliția toxică USR-AUR”, că l-au blocat prin forță, huliganism, injurii și agresiune fizică să își exercite „mandatul constituțional”.

„Președintele trebuie să conducă ședința. Eu eram președintele. Dl Roman este vicepreședinte. Chiar nu m-am așteptat la o asemenea preluare a puterii. Este ceva de neimaginat să se întâmple în Parlament. Efectiv se ținea de microfon”, a spus însă Anca Dragu.

Roman a mai spus că liberalii vor face „toate demersurile necesare pentru demiterea Ancăi Dragu din fruntea Senatului”, acuzând-o că a reluat ședința plenului reunit în mod „abuziv”, după ce Roman a închis-o.

Doamna Dragu a reluat abuziv ședința. O ședință, care atenție, a fost închisă, nu suspendată! A comis un abuz în serviciu. Nu putea face acest lucru decât în urma unui nou BPR. Este nu doar un mare abuz în serviciu, ci și unul constituțional. Vom face toate demersurile necesare pentru demiterea Ancăi Dragu din fruntea Senatului”, a spus Roman.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri