Goțiu, despre referendumul anunțat de Barna: Se vrea distragerea atenției de la problemele USR

Data actualizării: Data publicării:
mihai-gotiu-fb
Foto: facebook.com/pg/gotiu.mihai

Senatorul Mihai Goțiu a declarat, marți, pentru Mediafax, că prin declanșarea unui referendum intern pentru poziționarea USR ca partid de centru-dreapta, Dan Barna vrea, de fapt, să distragă atenția de la probleme din partid, respectiv excluderile „abuzive”.

„Din punctul meu de vedere e o încercare de distragere a atenției de la problemele legate de excluderile abuzive, dar și o confirmare că epurările începute au și substrat ideologic. Eu am intrat într-un partid deschis, care a candidat la alegerile din 2016 cu un program umbrelă. Printre altele, un partid care își asuma și problematica de mediu, pe care, ulterior, am văzut-o, însă, minimalizată la anumite niveluri ale conducerii. O să lupt în continuare pentru a impune această prioritate (alături de altele) printre cele asumate expres și fără dubiu de către USR. Iar protecția mediului și lupta cu schimbările climatice e transideologică, din punctul meu de vedere”, a afirmat Mihai Goțiu, pentru MEDIAFAX.

Goțiu, despre organizarea referendumului cerut de Barna: „Sper să o facă și cu demisia pe masă”

Senatorul USR a adăugat că acest referendum poate afecta șansele USR la alegerile locale și speră că dacă referendumul nu va trece, Barna își va depune demisia.

„Dacă Dan Barna vrea să impună o ideologie prin referendum, aruncând partidul într-o dezbatere care ne poate afecta grav șansele pentru alegerile locale, sper să o facă și cu demisia pe masă, în caz că referendumul cade. De asemenea, mă gândesc serios dacă nu voi iniția și eu un refrendum pentru asumarea de către USR a problematicii de mediu ca prioritate majoră a partidului”, a argumentat el.

Oli Ardelean, de la USR Ilfov, a acuzat că a fost exclusă din organizație pentru o postare făcută la începutul lunii noiembrie în care amintea că Dan Barna că a știut de semnături false la inițiativa „Fără Penali”.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri