Grapini despre Pleşu: România nu are nevoie de intelectuali frustraţi şi umflaţi

Data publicării:
maria grapini fb

 

 FOTO: Facebook

”Sunteţi un frustrat domnule Pleşu. Aţi fost în vreo trei guverne ministru, aţi fost mare consilier prezidenţial şi nu aţi făcut NIMIC. Absolut NIMIC! Criticaţi pe alţii care lasă ceva în urma lor, prin munca lor; pe cei care s-au implicat în proiecte sociale, educaţionale, culturale. Puteţi spune când aţi ajutat un tânăr talentat, un copil bolnav, un bătrân? Puteţi spune dacă aţi sădit un pom, aţi făcut o fântână, aţi ajutat la construcţia unei case mistuită de flăcări, aţi creat un loc de muncă? Sau, să revenim la sfera dumneavoastră intelectuală - aţi susţinut editarea unui tânăr scriitor? Vă consideraţi mai presus de alţii şi cu aerul unui om plin de el (aveţi şi unde pune, dacă ne uităm la gabarit) persiflaţi pe toată lumea!”, este mesajul scris de Maria Grapini pe Facebook.

Grapini a postat acest mesaj după ce Andrei Pleşu a publicat, luni, pe blogurile Adevărul, un articol intitulat "România încercare de diagnostic",  în care scrie, între altele: "Într-o ţară normală, n-ar fi trebuit să auzim niciodată de personaje ca Maria Grapini, Cristiana Anghel, Mirel Palada, Ninel Peia, Olguţa Vasilescu, Gheorghe Funar şi mulţi, mulţi alţii din aceeaşi făină, n-ar fi trebuit să avem un veleitar tomnatic pe locul 2 în stat, n-ar fi trebuit să avem la Preşedinţie trei specii diferite de fudulie: "sunt lider regional şi Havel local", "sunt cel mai bun căpitan, preşedinte, prim-ministru", "sunt ditamai preşedintele şi vreau să mi se ducă paltonul şi să fac mici concedii private în marginea vizitelor oficiale"“.

Maria Grapini a explicat pentru News.ro că mesajul său este un comentariu pe contul de Facebook al unei doamne care postase un mesaj scris de Pleşu în care se regăseşte numele ei.

”A fost o reacţie la un mesaj postat de o doamnă în care Andrei Pleşu spunea tot felul de lucruri despre mine. I-am răspuns că îl consider pe Andrei Pleşu un frustrat care nu a făcut nimic în două mandate de ministru şi un mandat de consilier prezidenţial şi l-am întrebat dacă el a făcut ceva, dacă a subvenţionat o casă la un tânăr, dacă a sădit un pom. România nu are nevoie de intelectuali infatuaţi şi umflaţi, ci are nevoie de intelectuali educaţi care să facă ceva”, a spus Grapini.

Europarlamentarul a explicat că l-a înfruntat pe Andrei Pleşu pentru că şi acesta şi-a permis să vorbească despre ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri