Greşeală în ordonanța taxelor, semnată de 19 miniștri și înalţi oficiali. Ce se va întâmpla cu ea

Data actualizării: Data publicării:
test oug

Eroare în textul ordonanţei măsurilor fiscale, cu efecte asupra tuturor angajaţilor din construcţii. Guvernul a omis să scrie verbul se reduce în textul care face referire la scăderea contribuţiilor de asigurări sociale pentru cei care lucrează în acest domeniu. Problema a fost semnalată de Andi Manciu, coordonatorul Departamentului de comunicare al PNL.

În articol este menţionată doar cota contribuţiei, fără a se preciza dacă aceasta scade sau creşte. Greşeala a fost posibilă în condiţiile în care OUG 114 a fost semnată de nu mai puţin de 19 miniştri sau înalţi oficiali ai statului român, în frunte cu premierul Viorica Dăncilă.

Nu știu dacă e o eroare materială pentru că nu am textul în față. Pentru aceasta trebuie verificat și luată o decizie. Ordonanța de urgență este în vigoare și produce efecte așa cum ea e redactată în prezent. Vom vedea dacă e o eroare materială acolo și vom proceda la modificări dacă va fi cazul”, a spus la Digi24 Toni Greblă, secretarul general al Guvernului.

Textul articolului din OUG 114/2018

Art. 138(1). - Prevederi speciale pentru domeniul construcțiilor

(1) În perioada 1 ianuarie 2019 - 31 decembrie 2028 inclusiv, pentru persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor realizate în baza contractelor individuale de muncă încheiate cu angajatori care desfășoară activități în sectorul construcții și care se încadrează în condițiile prevăzute la art. 60 pct. 5, cota contribuției de asigurări sociale prevăzută la art. 138 lit. a) cu 3,75 puncte procentuale”, conform Monitorului Oficial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri