Grindeanu: 3 nave așteaptă acceptul pentru a face măsurători pe Canalul Bâstroe. „Noi suntem pregătiți”

Data publicării:
nave cu echipamente pentru masurarea adancimii pe dunare
3 nave așteaptă acceptul pentru a face măsurători pe Canalul Bâstroe. Foto: Sorin Grindeanu/ Facebook

Trei nave ale Administrației Fluviale Dunărea de Jos așteaptă acceptul pentru a face măsurători pe Canalul Bâstroe, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Navele sunt dotate cu echipamente pentru măsurarea adâncimii canalelor navigabile, a precizat ministrul într-o postare pe Facebook.

„Noi suntem pregătiți”, a adăugat Grindeanu.

Săptămâna aceasta, România şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu indiciile că Ucraina a efectuat lucrări de dragare la canalul Bîstroe, care au efecte într-o zonă de coastă comună, sensibilă din punct de vedere ecologic, şi a cerut să poată verifica zona.

Ucraina a anunţat săptămâna trecută că pescajul navelor care traversează prin canalul Bîstroe a fost adâncit de la 3,9 metri la 6,5 metri.

România a anunţat că este îngrijorată în legătură cu orice lucrări efectuate pe canalul navigabil prin zona comună a Deltei Dunării, care ar putea ameninţa viaţa sălbatică din patrimoniul mondial UNESCO şi ar încălca tratatele internaţionale de protecţie a mediului.

Ucraina susține că nu a încălcat niciun acord prin adâncirea canalului Bâstroe de la Dunăre, pentru a-şi majora exporturile de alimente de la porturile sale fluviale, şi este pregătită să-i arate României activitatea desfăşurată, a anunţat miercuri ministrul adjunct al Infrastructurii din Ucraina, Iuri Vaskov.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri