Grindeanu: Când discut de podul de la Brăila parcă vorbim de persoane cu dublă personalitate, de Jekyll și Hyde

Data actualizării: Data publicării:
podul de la braila (4)
Podul suspendat de la Brăila, după montarea tablierului metalic de 22.000 de tone. Sursa foto: Cristian Pistol/Facebook

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, i-a criticat pe reprezentanţii firmei care construieşte podul de la Brăila, pentru că fac declarații contradictorii privind termenul de finalizare al proiectului – ba la finalul acestui an, ba peste 3 ani.

„Când discut de Brăila parcă vorbim de persoane cu dublă personalitate, de Jekyll și Hyde. Când merg acolo eu sau directorul general CNAIR sau primul ministru, ne spun că până la sfârşitul anului e dat în folosinţă. Luaţi declaraţiile constructorilor, chiar şi imaginile. Apoi ne trimite hârtii. Una spun de fiecare dată când mergem acolo, apoi trimit hârtii în care ne spun că termină peste 3 ani. Am trimis şi eu şi directorul general de la CNAIR consilieri şi o echipă să evaluăm, că deja... Săptămâna vitoare sunt acolo”, spus Grindeanu într-o conferinţă de presă.

„Comporamentul ăsta dual, cel puțin, mă bulversează - una spui, după aia trimiți alte hârtii. N-aș vrea să trag concluzii înainte de a merge la fața locului. Fiecare companie încearcă să-și maximizeze profitul. Ăsta nu e un lucru contrar regulilor economiei de piață, doar că toată această maximizare trebuie să se facă conform legii, conform contractului semnat și chestiunilor asumate. Înscriu acea adresă într-un tertip pe care încearcă să-l facă această companie”, a mai spus ministrul.

Podul de peste Dunăre de la Brăila va fi cel mai mare pod suspendat din România și al treilea din Europa.

Potrivit datelor CNAIR, podul va avea, la final, doi kilometri lungime și o înălțime de aproape 200 de metri. Valoarea totală a proiectului este estimată la 2,6 miliarde de lei, iar aproximativ 75% din această sumă vine de la Uniunea Europeană. Proiectul înseamnă, pe lângă pod, și o adevărată rețea de șosele și drumuri de acces de peste 20 de kilometri.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri