Grindeanu, despre „foaia de parcurs” primită de la americani

Data actualizării: Data publicării:
Grindeanu Eric Stewart AMRO agerpres_9676178

Premierul Sorin Grindeanu explică, într-o postare pe o rețea de socializare, că nu ar fi primit „un to-do-list” de la oamenii de afaceri americani. Șeful Executivului spune că a primit aceleași „recomandări” care i-au fost formulate și președintelui SUA, Donald Trump.

Grindeanu Eric Stewart AMRO agerpres_9676178
Sursă foto: Agerpres

„Văd că unii insistă că ieri am primit un to-do-list de la partenerii din Consiliul de afaceri Americano-Român. Postez, mai jos, primul paragraf din scrisoarea transmisă Președintelui Trump și mie, alături de documentul intitulat Calea spre Prosperitate. NU e to-do-list. Sunt recomandări, pentru administrația americană și pentru guvernul român, ambele aflate la început, în vederea îmbunătățirii relațiilor economice și comerciale. Dacă nu e clar nici așa, avem traducere la Guvern”, a precizat Grindeanu, într-o postare pe Facebook.

Facsimil_Grindeanu

Agenții de presă au arătat, miercuri, că o delegație a companiilor americane a oferit premierului Sorin Grindeanu o foaie de parcurs, scrisă de experți de la Washington, cu prevederi referitoare la statul de drept, transparență și eficiență, pe care oamenii de afaceri din SUA le consideră prioritare pentru dezvoltarea afacerilor între cele două părți.

Statul de drept, transparența, eficiența, acestea sunt incluse într-o foaie de parcurs pe care am prezentat-o celor două guverne (SUA și România n.r.). Mi se pare o parte extrem de normală în a face afaceri, pentru ca prioritățile să fie focusate clar ambelor guverne. În trecut, Guvernul SUA a lucrat foarte aproape cu Guvernul român pe toate aceste chestiuni. Am văzut foarte mult progres și companiile noastre se simt încrezătoare că atunci când fac afaceri în România totul va fi corect, legal și transparent. Un exemplu vizavi de această încredere este această misiune de afaceri care a fost prezentă aici, cea mai mare misiune de afaceri adusă vreodată în România. Companiile sunt foarte entuziasmate de ce se întâmplă”, a declarat Eric Stewart, președintele Consiliului de Afaceri Americano-Român, la finalul întâlnirii cu premierul Sorin Grindeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri