Grindeanu, despre Metrorex: Nu mi se pare normal ca din banii tuturor românilor să se subvenționeze non-stop o societate din București

Data actualizării: Data publicării:
Sorin Grindeanu face declarații.
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spune că Metrorex n-ar trebui subvenționat din banii tuturor românilor, în condițiile în care este un serviciu de transport care deservește doar Capitala.

Sorin Grindeanu a făcut declarația în contextul problemelor apărute după ce firma care asigură serviciile de întreținere la metrou a anunțat că nu va mai interveni preventiv la jumătate din trenuri și nici nu va mai face reparații, din cauza restanțelor de 160 de milioane de lei pe care Metrorex le are de achitat.

Prin urmare, pe unele magistrale, intervalul de sosire a trenurilor în stații a crescut, iar asta duce la aglomerație în orele de vârf, în condițiile în care ne confruntăm tot mai multe cazuri de COVID-19.

Nu mi se pare normal, cu toate că o să-i supăr pe mulți, ca din banii tuturor românilor să se subventioneze non-stop o societate de transport din București, chiar dacă Bucureștiul și Ilfovul contribuie cu cea mai mare sumă la bugetul de stat”, a spus Grindeanu.

Lucrurile acestea trebuie să se termine, să se termine cu acest semnal de alarmă, că se întrerupe activitatea la metrou - care e absolut necesară, nu vreau să fiu înțeles greșit - statul să vină non-stop și să subvenționeze această societate”, a continuat ministrul.

„Știți care e cererea. Să vină la rectificare guvernul cu câteva sute de milioane, pe care să le livreze Metrorex. Asta e cererea, o să analizăm să vedem dacă e posibil sau nu acest lucru”, a mai spus Grindeanu.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri