Sari la conținut

Grindeanu: Dragnea a uitat să trimită actele cu excluderea mea din PSD

Premierul Sorin Grindeanu a declarat sâmbătă, la Timișoara, că Liviu Dragnea ''a uitat'' să trimită actele care atestă excluderea sa la organizația PSD Timiș, subliniind faptul că nu va putea fi exclus de câte ori se va reînscrie.

20170616_BETTEL_GRINDEANU_17_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

''Domnii au cam uitat să trimită actele cu excluderea mea. Din punctul meu de vedere, nu are cum să mă excludă vreodată din PSD Liviu Dragnea, pentru că nu mă poate exclude de atâtea ori de câte mă voi reînscrie. (...). Să fie bărbat politic și să nu fugă, să nu stea închis împreună cu câteva persoane. (...). Să vină în fața Congresului, unde sunt mii de delegați, și să stabilească Congresul linia pe care va merge partidul. Așa cum spune și Statutul, validarea unui prim ministru se face în Congres'', a afirmat Sorin Grindeanu.

Premierul a reiterat că pentru el și colegii săi este extrem de important ca PSD să rămână la guvernare, lucru pe care liderul partidului ''nu l-a putut garanta'', notează Agerpres.

Grindeanu a susținut că ''teama și frica'' l-au făcut pe Dragnea să devanseze pentru duminică data la care se va citi moțiunea de cenzură.

El a evitat să intre ''pe un teren speculativ'', privind faptul că în perioada vacanței parlamentare, când Executivul este delegat să emită ordonanțe de urgență, Liviu Dragnea ar fi urmărit validarea Ordonanței nr.13.

''Pe mine mă interesează în acest moment, ca pe orice om de bună credință, să existe stabilitate, să se poată guverna. De aceea, le mulțumesc miniștrilor că au fost la serviciu în toate aceste zile și vor continua să meargă. Este datoria lor să meargă la locul de muncă. Săptămâna următoare, constituțional și legal lucrurile vor fi rezolvate'', a punctat șeful Guvernului.