Sari la conținut

Grindeanu îi explică lui Chirica de ce nu a ales Iaşiul pentru evenimentul româno-moldovean

Premierul Sorin Grindeanu susţine, în răspunsul dat primarului din Iaşi, că alegerea municipiului Piatra Neamţ, şi nu a Iaşiului ca loc de desfăşurare pentru şedinţa comună a guvernelor român şi moldovean nu trebuie gândită în cheia competiţiei şi că următoarea reuniune de acest gen va avea loc la Iaşi.

mihai chirica fb

Potrivit Primăriei ieşene, premierul Sorin Grindeanu a răspuns miercuri, scrisorii pe care primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a trimis-o Guvernului zilele trecute. Edilul ieşean îşi exprima nemulţumirea că reuniunea comună de guverne este programată la Piatra Neamţ, şi nu la Iaşi.

Reprezentanţii Primăriei Iaşi afirmă, într-un comunicat de presă, că premierul Grindeanu a promis că următoarea şedinţă comună a guvernelor României şi Republicii Moldova va avea loc la Iaşi.

La rândul său, primarul Mihai Chirica afirmă, în acelaşi comunicat, că "nu este vorba de niciun fel de competiţie între oraşele care pot găzdui un asemenea eveniment atât de important, ci doar despre recunoaşterea eforturilor pe care le-a depus şi le depune Iaşiul pentru cetăţenii Republicii Moldova”.

"În esenţă, sunt mai importante măsurile concrete care se vor lua de cele două guverne decât locul unde se desfăşoară şedinţa. Aştept şi eu, ca şi zecile de mii de basarabeni care locuiesc, muncesc şi învaţă în Iaşi, acele măsuri menite a le face viaţa acestora mai bună, fie că ei se află în Iaşi sau în altă parte. Dar sunt sigur că toţi şi-ar fi dorit ca această manifestare să aibă loc în capitala Moldovei”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a afirmat, marţi, că este un afront faptul că şedinţa comună a guvernelor din România şi Republica Moldova are loc la Piatra Neamţ, şi nu la Iaşi.

Mihai Chirica a mai spus că poate este vorba şi de o pedepsire a Iaşiului, după ieşirile sale critice pe tema OUG13.