Grindeanu: Îmbunătăţirea ratingului de ţară e performanţa Guvernului meu

Data actualizării: Data publicării:
grindeanu tudose ancom
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul premier Sorin Grindeanu a întrebat marţi, pe Facebook, dacă se justifică schimbarea Guvernului său, în condiţiile în care agenţiile internaţionale de evaluare financiară şi-au rectificat pozitiv prognozele privind România.

sorin grindeanu govro
Foto: gov.ro

Aceasta este performanţa economică a guvernului pe care l-am condus. Agenţiile internaţionale au îmbunătăţit ratingul de ţară al României. Se justifică dărâmarea Guvernului Grindeanu, nu?”, a scris Sorin Grindeanu.

Partidul Social-Democrat a anunţat marţi, într-un comunicat de presă, că agenţiile internaţionale de evaluare financiară şi-au rectificat prognozele privind România, iar social-democraţii constată „cu satisfacţie” că acestea indică cifre foarte apropiate de valorile estimate în programul de guvernare.

Săptămâna aceasta, agenţia americană Fitch şi-a îmbunătăţit perspectiva de creştere a economiei României în 2017 de la 4,8% în evaluarea anterioară din luna ianuarie, la 5,1% în iunie, în principal datorită avansului semnificativ al Produsului Intern Brut înregistrat în primul trimestrul. Prognoza oficială a guvernului român pentru 2017 are în vedere o creştere economică de 5,2%”, se arată în comunicatul citat.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, a subliniat faptul că ţara noastră se va încadra în ţinta de deficit bugetar de maxim 3%, iar măsurile care vor fi luate vor creşte gradul de colectare a veniturilor la bugetul de stat.

Totuși, agenția americană de evaluare financiară a revizuit și prognoza privind deficitul bugetar la 3,7% din PIB, în timp ce în ianuarie avansa procentul de 3,1%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri