Sari la conținut
News Alert

Grindeanu: Mi s-a reproșat că nu am îmbunătățit relațiile cu Rusia

Premierul Sorin Grindeanu, căruia PSD i-a retras sprijinul politic, a comentat într-o conferință de presă raportul de evaluare a Guvernului. El a subliniat că printre lucrurile care i se reproșează este și faptul că nu a îmbunătățit relațiile economice cu Rusia.

„Vă citesc o măsură care, în analiza dlui Vâlcov, e nerealizată: dezvoltarea relațiilor economice cu Federația Rusă. Eu știu că suntem încă tară membră UE și trebuie să respectăm sancțiunile UE. Poate că dl Vâlcov și ceilalți știu altceva. Și de-asta trebuie să plec, probabil”, a spus Sorin Grindeanu.

„La politică externă, ca neîmplinire: dezvoltarea relațiilor economice cu Federația Rusă. Nu am dezvoltat - și recunosc – aceste relații în aceste șase luni. Îmi asum”, a spus Sorin Grindeanu.

El a adăugat că sunt și măsuri care nu mai sunt valabile, dar care i-au fost trecute la măsuri neîndeplinite.

„La nerealizări sunt incluse două măsuri la care însuși președintele Partidului Social Democrat, dl Liviu Dragnea, a declarat public că se renunță – TVA 0 la locuințe și TVA 0 la publicitate. Chiar nu am ce să vă spun”, a spus Grindeanu.

El a precizat că nu demisionează și spune că își va da demisia doar dacă va avea garanții că președintele Iohannis va numi un nou premier tot de la PSD.

Pe aceeași temă

Sorin Grindeanu, audiat la DNA

Fostul premier, Sorin Grindeanu, a ajuns astăzi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Acesta a dat declaraţii în...