Grindeanu respinge opinia lui Ponta în privința UE

Data publicării:
ponta grindeanu colaj

Premierul Sorin Grindeanu a respins opinia lui Victor Ponta că România ar trebui să se alieze cu Grupul de la Vișegrad, și a precizat că el și președintele Klaus Iohannis au o abordare „comună” în ceea ce privește viitorul Uniunii Europene. Prim-ministrul a spus că România trebuie să continue linia adoptată în acest moment și a respins ideea unei Europe cu mai multe viteze. 

ponta grindeanu colaj

Sorin Grindeanu a răspuns criticilor lui Victor Ponta, care a spus că România „pierde timp stând în genunchi” și prim-ministrul Românei  susţine o Europă unită „care nu mai există”. 

„Am mers cu o poziție unitară, o poziție a unei Europe unite, cu cele 27 de state membre. Asta susținem, asta considerăm potrivit pentru dezvoltarea proiectului european. E abia începutul dezbaterilor. A fost întâlnirea președinților și premierilor din PSD, unde m-am întâlnit cu președintele Franței, cu cancelarul Austriei, cu premierul Italiei și al Cehiei. Am abordat probleme bilaterale, dar și problematica europeană. Nu am avut senzația unei Europe cu mai multe viteze. Vor fi mai multe întâlniri și discuții. Trebuie să reducem decalajele, așa trebuie continuat proiectul european.

Eu și președintele Klaus Iohannis avem un interes comun, avem o abordare comună. Avem un punct de vedere comun, indiferent de cine e președinte și premier. Vor urma vizite bilaterale cu partenerii europeni în perioada următoare pentru a întări relațiile economice.

Noi trebuie să continuăm linia adoptată în acest moment. Nu cred că abordarea enunțată de fostul premier Victor Ponta (n.r. ca România să adere la punctul de vedere al grupului de la Vișegrad) este ce corectă. Din punctul de vedere al nostru, nu”, a spus, joi, premierul la Antena 3. 

Premierul Sorin Grindeanu a fost, săptămâna aceasta, într-o vizită la Bruxelles, unde a participat la reuniunea PES și a avut o serie de întâlniri cu înalți oficiali europeni. 

Fostul premier Victor Ponta a declarat miercuri, la Parlament, că prim-ministrul Sorin Grindeanu susţine o Europă unită „care nu mai există”, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis votează „cum vine faxul de la Berlin”.  Victor Ponta a spus că el ar face „mâine" o cerere ca România să se alăture Grupului de la Vişegrad.

„Ce aş face eu? Ce face domnul Grindeanu? Înţeleg că susţine Europa unită, care nu mai există. Eu aş face mâine cerere să ne alăturăm Grupului de la Vişegrad. Dar eu, pe persoană fizică, deputatul Victor Ponta. Eu nu cred că avem altă şansă decât stând cu nişte vecini ai noştri care au şi ei un pic de curaj şi de demnitate. Stând tot timpul în genunchi şi cu domnul Iohannis, care votează cum vine faxul de la Berlin, pierdem timpul”, a afirmat Victor Ponta, citat de News.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri