Exclusiv Grindeanu vrea mai puține ministere și susține comasarea ministerului Gabrielei Firea într-un minister pentru Familie, Tineret şi Sport

Data actualizării: Data publicării:
ID216398_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sorin Grindeanu spune că Ministerul Familiei ar putea dispărea. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu susţine reducerea numărului de ministere în viitorul Guvern Ciolacu, prin includerea ministerului Turismului în cel al Economiei şi prin comasarea ministerului Familiei, condus de colega sa de partid Gabriela Firea, într-un minister pentru Familie, Tineret şi Sport. Acesta a făcut declarațiile într-un interviu exclusiv pentru „În fața ta”, pe care îl puteți urmări în integralitate duminică, la Digi24.

„Susțin o reducere a numărului de ministere. Eu am șapte secretari de stat la Transporturi, e mult.

Dacă tot vorbim de ordonanță cu reduceri, să începem și de la reduceri de ministere, nu doar secretari de stat. Știu foarte bine cum s-a făcut această hartă a secretarilor de stat, de am ajuns să avem 200 acum.

Nu văd de ce am avea un ministeru al Antreprenoriatului, Turismului, când poate funcționa foarte bine așa cum a funcționat în Ministerul Economiei. De asemenea, mi se pare foarte mult să existe un minister separat Familie, Tineret, poate exista Familie, Tineret și Sport. Îmi voi susține punctul acesta de vedere zilele următoare la posibilele negocieri”, a declarat Sorin Grindeanu, în emisiunea „În Fața Ta”, care va fi difuzată în integralitate duminică, la Digi24.

În acest moment, Ministerul Familiei este condus de Gabriela Firea, în timp ce ministerul Sportului este la UDRM, unde este ministru Eduard Novak.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că a căzut de acord cu premierul Nicolae Ciucă să încerce să creioneze viitorul Guvern în funcţie de persoane, nu de posturi, astfel ca la ministere să ajungă „oamenii cei mai competenți”. Acesta a precizat că deși există un acord semnat privind rotativa guvernamentală este timp pentru schimbări și poartă în continuare discuții cu premierul Nicolae Ciucă și liderul UDMR, Kelemen Hunor. „Categoric se întâmplă până pe data de 1 iunie”, a mai spus președintele PSD.

Erata: Titlul știrii a fost corectat cu declarația completa a lui Sorin Grindeanu care nu viza desființarea ministerului Familiei ci extinderea acestuia și cu domeniul Sportului

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri