Grupul parlamentar al minorităților se delimitează de comentariul deputatului Niculae Mircovici despre Colectiv și „stradă”

Data publicării:
niculae mircovici

Foto: Facebook Niculae Mircovici

Prin cele spuse, domnul Mircovici s-a plasat în afara respectului pe care un om, un parlamentar și un general al Armatei române trebuie să îl manifeste față de poporul în mijlocul căruia trăiește, pe care îl reprezintă și pe care trebuie să îl apere. Domnul Mircovici a reușit prin cele spuse o triplă performanță nefericită - aceea de a insulta un popor, istoria sa și memoria unor oameni care au avut parte de o moarte îngrozitoare. Grupul nostru parlamentar se delimitează cu hotărâre de aceste afirmații, care prin gravitatea lor reprezintă o insultă fără precedent și sperăm singulară adusă unui popor”, se arată într-un comunicat semnat de liderul grupului, Varujan Pambuccian.

Niculae Mircovici a publicat ieri un comentariu pe pagina sa de Facebook, pe care l-a șters ulterior, în care vorbea despre evenimentele din stradă provocate de tragedia de la clubul Colectiv.

„Un neam de slugă se simte cu adevărat stăpân atunci când postează în mediul virtual sub protecția anonimatului sau când, clamând democrația, iese în stradă (în număr semnificativ - mii sau zeci de mii), asumându-și mandatul a milioane de oameni care au votat. Dreptatea se bazează pe un adevăr rostit pe jumătate și, evident, impersonal (sic! - n.r.) sau general. Din păcate, am rămas în istorie cu trădări de la Burebista la Antonescu, cu învățatul furtului și sperjurului din copilărie, cu zidirea Anei în zid în loc de găsirea soluției pentru ca zidul să nu se prăbușească, cu plânsetul pentru ciobanul ucis de cei doi vecini și prieteni, evident tot români, cu prostia și tupeul ca repere. Acum am inventat democrația originală, mobilizare pe Facebook (la ordin evident), ieșit în stradă, anulat alegeri, făcut jocul cui trebuie și apoi bocetul slugii că o duce rău. Am scris cu durere în suflet, dar nu trebuie să-mi dați dreptate. Din păcate, îmi va da viitorul. Noi suntem stăpâni”, a scris deputatul Niculae Mircovici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri