Guvernul a cumpărat publicitate în „Politico”

Data publicării:
politico

Guvernul Dăncilă a cumpărat publicitate în prestigioasa publicaţie „Politico”, a descoperit europarlamentarul Siegfried Mureşan. Advertorialul, care poartă încă de la început eticheta „conţinut sponsorizat”, vorbeşte despre priorităţile mandatului României la Preşedinţia Consiliului UE.

Europalmentarul Siegfried Mureșan consideră, într-o postare pe Facebook, că este dezonorant ca ţara noastră să fie nevoită să plătească pentru ca presa internaţională să scrie despre ea. „În mod normal, presa internaționala se bate pentru a avea interviuri cu miniștrii țărilor care preiau președinția UE”, scrie europarlamentarul Siegfried Mureşan. „Cu miniștrii guvernului Dăncilă nu vrea sa stea nimeni de vorbă”, adaugă el.

„E un lucru rău pentru România să apărem ca şi conţinut sponsorizat. În mod normal, când preiei preşedinţia Uniunii Europene, toată presa vrea să ştie care sunt priorităţile şi vrea să discute cu miniştrii guvernului tău. Vedem că în cazul Vioricăi Dăncilă, nimeni nu vrea să discute cu Carmen Dan, Petre Daea, Eugen Teodorovici sau care mai sunt miniştrii acestui Guvern”, a declarat europarlamentarul Siegfried Mureșan la Digi24.  El consideră că „Guvernul Dăncilă nu mai e credibil pe plan internaţional. Când Uniunea Europeană spune în raportul MCV că modificările pe care la faci la justiţie merg în direcţia greşită, când Comisia de la Veneţia îți spune: vă rugăm, nu modificați Legile justiţiei, Codul penal, Codul de procedură penală şi în ciuda recomandărilor Comisiei de la Veneţia, neţinând cont de raportul MCV şi tu nu înţelegi acest lucru, e clar că pierzi încrederea partenerilor internaţionali”, a argumentat europarlamentarul PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri