Guvernul acordă un ajutor financiar Republicii Moldova pentru grădiniţe şi comunităţi locale

Data publicării:
guvern ciolos sedinta - gov.ro
gov.ro

Guvernul a aprobat, miercuri, două memorandumuri pentru acordarea de sprijin financiar nerambursabil Republicii Moldova, în valoare de 5 milioane de euro, pentru renovarea şi dotarea a 36 de grădiniţe, precum şi pentru finanţarea unor programe adresate comunităţilor locale, informează News.ro.

guvern ciolos sedinta - gov.ro
gov.ro

Sprijinul financiar aprobat miercuri a fost acordat în baza Acordului între Guvernele celor două state privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în valoare de 100 milioane de euro, semnat la Bucureşti la 27 aprilie 2010.

Primul document are în vedere încheierea Programului de cooperare pe 2016 între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, care va constitui baza legală pentru acordarea sumei de trei milioane de euro asistenţă financiară nerambursabilă pentru renovarea şi dotare a 85 de grădiniţe din Republica Moldova. Lista grădiniţelor propuse să beneficieze de sprijin financiar a fost stabilită de autorităţile Republicii Moldova. Aceste fonduri se adaugă celor 23 de milioane euro transferate pentru grădiniţe.

Astfel, cele 3 milioane de euro vor fi folosite pentru un număr de 36 de grădiniţe.

Prin cel de-al doilea Memorandum, vor fi alocate două milioane de euro pentru finanţarea unor programe adresate comunităţilor locale, respectiv un milion de euro prin Agenţiile de Dezvoltare Regională din Republica Moldova, pentru lucrări de infrastructură rurală în 20 de localităţi propuse de autorităţile de la Chişinău, şi un milion de euro prin Fondul de Investiţii Sociale din Republica Moldova, pentru 15 proiecte de investiţii în domeniul lucrărilor publice de interes pentru comunităţile locale, informează Guvernul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri