Guvernul cere Opoziției să își retragă plângerea făcută la Curtea Constituțională în legătură cu bugetul pe 2015

Data publicării:
sedinta guvern ponta nou-1

Concret, ministrul Muncii spune că, dacă adoptarea bugetului va întârzia, nu vor mai putea intra în vigoare măsurile sociale adoptate de Guvern.

Ministrul Muncii face apel la conducerea PNL să retragă contestația de la CCR pe legea bugetului

Rovana Plumb, ministrul Muncii: Fac un apel către cei doi copreședinți ai PNL, către doamna copreședinte Alina Gorghiu și domnul copreședinte Vasile Blaga, de a retrage decizia pe care au luat-o de a contesta la Curtea Constituțională legea bugetului de stat. Prin contestarea la CCR a bugetului de stat se poate întârzia în ceea ce privește aplicarea măsurilor din ianuarie 2015 privind creșterea salariului minim pe economie, măririle salariale pentru cele două categorii de bugetari (cei care lucrează în sistemul public de sănătate și educație).

Ministrul Muncii este însă contrazis de deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu. Fost ministru al Finanţelor, el susţine că legea permite majorarea pensiilor şi salariilor şi acuză guvernul de minciună.

Fost ministru al Finanțelor: „Minciunile premierului îi neliniștesc pe români! Trebuia să nu meargă în Dubai și să aducă bugetul”

Gheorghe Ialomiţianu, deputat: Ceea ce spune doamna ministru Plumb este o minciună, pentru că atât pensiile indexate, cât şi salariile majorate şi alte drepturi băneşti înscrise în buget se pot efectua pentru că Legea finanţelor 500/2002 prevede foarte clar la articolul 37 că se fac plăţile la nivelul legilor care reglementează cheltuielile respective, deci cât s-a prevăzut pentru indexare, cât s-a prevăzut pentru majorarea salariilor.  

Printre măsurile care ar trebui să intre în vigoare de la 1 ianuarie figurează majorarea pensiilor şi a salariului minim. În plus, jumătate de milion de copii, din patru milioane câţi sunt în România, au primit alocaţii duble, adică 84 de lei pe lună. Guvernul a dat mai mulţi bani şi pentru copiii care se află în plasament şi a dublat raţiile de mâncare pentru 100 de mii copii instituţionalizaţi şi persoane cu dizabilităţi.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri