Guvernul Cioloș, patru schimbări într-o lună

Data publicării:
sedinta guvern ciolos-1

Prima care a decis să părăsească Guvernul Cioloş a fost Ana Claudia Costea, fostul ministru al Muncii. Ea și-a dat demisia pe 14 aprilie, după criticile privind modul în care a gestionat proiectul salariilor din sistemul bugetar. Dragoș Pîslaru, fost consilier de stat pe probleme economice în cancelaria premierului Dacian Cioloș, a preluat conducerea Ministerului Muncii. 

Peste 11 zile a avut loc a doua schimbare, la Fondurile Europene. Aura Răducu a renunţat la funcţie după ce premierul s-a declarat nemulţumit de activitatea sa.

„Am convenit împreună că în momentul de față acolo la minister mi-aș dori să trecem la o etapă nouă de abordare”, a spus Dacian Cioloș la acea vreme.

Noul ministru al Fondurilor Europene este Cristian Ghinea și el consilier de stat în cancelaria premierului. 

La Ministerul Culturii, şeful a fost demis pentru că nu a vrut să plece de bunăvoie. Scandalul de la Operă a declanşat schimbarea. Dacă inițial Vlad Alexandrescu a anunțat că își dă demisia, a revenit ulterior asupra acestei afirmații de mai multe ori spunând că va demisiona dacă i se promite de către premier că reformele lui sunt continuate.

Noul ministrul al culturii este Corina Șuteu, secretar de stat în Ministerul Culturii în timpul mandatului lui Vlad Alexandrescu și fost director al ICR New York.

„Premierul a anunţat că mă revocă astăzi. Cred că orice act din partea mea ar fi superfluu”, a declarat la acea vreme Vlad Alexandrescu.

Demisia ministrului Sănătăţii s-a lăsat aşteptată mai multe zile. După ce s-a descoperit că unul din dezinfectanţii folosiţi în spitale era diluat, oamenii au ieşit în stradă să protesteze şi să ceară schimbarea ministrului.

Patriciu Achimaş-Cadariu a susţinut însă că cineva ar vrea să-i strice imaginea.

Ştiu ce campanie este pregătită împotriva mea și ce va continua. Mă întreb pe cine am putut supăra atât de rău”, a acuzat ministrul demisionar.

Patriciu Achimaș Cadariu a demisionat astăzi invocând „diferențe de abordare” a crizei din sistemul de sănătate privind dezinfectanții diluați. Interimatul va fi asigurat de Dacian Cioloș.

Guvernul Cioloş a fost învestit pe 17 noiembrie 2015.

Citiți și: 
Cine este Dragoș Pîslaru, noul ministru al Muncii
Dacian Cioloş: L-am revocat pe Vlad Alexandrescu. Regret modul în care a ales să-şi încheie mandatul
Patriciu Achimaș Cadariu explică motivele demisiei de la Ministerul Sănătății

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri