Guvernul Cioloș va evalua toți angajații din administrație după criterii de la Bruxelles

Data publicării:
NUME GUVERN CIOLOS-AGERPRES

Foto: Agerpres 

Premierul desemnat Dacian Cioloș va începe, imediat după instalarea la Palatul Victoria, o operațiune de evaluare a tuturor angajaților din administrație, atât funcționari publici, cât și personal de conducere, pe baza unor criterii de eficiență asemănătoare celor folosite în interiorul Comisiei Europene.

Procesul de evaluare va fi derulat pe parcursul anului viitor.

Dacian Cioloș consideră că este necesar un proces de evaluare a întregului sistem administrativ, pe care îl va derula pe parcursul anului viitor și pentru care vor fi aplicate criterii de analiză asemănătoare celor folosite pentru funcțiile din interioriul Comisiei Europene.

Vor fi evaluate toate funcțiile publice, atât cele de execuție, cât și cele de conducere, cu două tipuri de evaluare, corespunzătoare nivelului funcției.

Premierul desemnat consideră că există și oameni care fac o treabă bună în administrație chiar dacă au culoare politică, motiv pentru care evaluarea va lua în calcul eficiența angajaților, nu apartenența politică”, au declarat aceleași surse citate de Profit.ro.

Procesul de evaluare va începe la scurt timp după ce Dacian Cioloș va primi votul de învestitură pentru a conduce Guvernul.

Citiți și

Ce condiții îi pun partidele premierului desemnat Dacian Cioloș

Dacian Cioloș, în turneu la partide pentru susținerea în Parlament

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri