Guvernul din umbră al PDL, condus de Cătălin Predoiu. Monica Macovei și Gheorghe Ialomițianu, printre miniștri

Data publicării:
catalin predoiu digi24 studio-1

Cătălin Predoiu a precizat că guvernul alternativ al PDL are 16 portofolii, şase din 10 miniştri sunt femei, nouă din 16 miniştri sunt oameni noi, iar media de vârstă este de 45 de ani.

El a arătat că în acest guvern alternativă al democrat-liberalilor funcţia de ministru al Afacerilor Externe este ocupată de Radu Carp, ministrul Apărării - Marinică Dincă, ministrul Internelor -Alin Tişe, ministrul Justiţiei - Monica Macovei, al Economiei -Andreea Paul şi al Finanţelor - Gheorghe Ialomiţianu.

Ministerul Agriculturii este condus de Gheorghe Ştefan, cel al Energiei de Lucian Bode,iar Infrastructura de Anca Boagiu, potrivit Mediafax.

Din guvernul alternativ al PDL mai fac parte, ca ministru al Fondurilor Europene, Alexandru Nazare, ministru al Muncii - Claudia Boghicevici, ministrul Mediului - Sulfina Barbu, ministrul sănătăţii - Dragoş Şerban, al Educaţiei Raluca Turcan, în timp ce la Cultură pe funcţia de ministru se află Radu F. Alexandru, iar cea de ministru al Tinretului – Sorin Moldovan.

Cătălin Predoiu a mai spus că funcţia de ministru al Agriculturii este ocupată de Gheorghe Ştefan, cel care este vicepreşedinte al PDL şi nu de primarul cu acelaşi nume.

Cătălin Predoiu a arătat că democrat-liberalii au stabilit şi trei secretari de stat la Ministerul Muncii, Sănătăţii şi al Educaţiei care să fie ocupate de Maria Moţa, Cristina Dobre şi respectiv Adrian Miroiu.

Cătălin Predoiu a mai spus că USL a instalat la guvernare „o inaptocraţie, un guvern de oameni inepţi să ofere soluţii” şi a arătat că rolul guvernului alternativ va fi de a monitoriza activitatea miniştrilor în exerciţiu, de a spune greşelile acestora şi de a merge prin ţară pentru a fi aproape de oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri