Guvernul discută prima rectificare bugetară pe 2018

Data actualizării: Data publicării:
sedinta guvern 17 07 gov ro
Foto: Gov.ro

Discuţii cu privire la rectificarea bugetară au loc, luni, la Palatul Victoria, potrivit unor surse guvernamentale citate de Agerpres. Deși o ordonanță de urgență în acest sens ar putea fi adoptată în ședința de joi a Executivului, Ministerul Finanțelor Publice nu a pus în dezbatere, până la această oră, proiectul de act normativ.

sedinta guvern 17 07 gov ro
Sursă foto: gov.ro

La discuţiile de la Palatul Victoria participă premierul Viorica Dăncilă și mai mulţi miniştri ai cabinetului.

Discuţiile au loc în contextul în care rectificarea bugetară ar urma să fie aprobată de Guvern cel mai probabil joi, au mai spus sursele citate.

La începutul lunii iulie, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, declara că, în ultima săptămână a lunii iulie, va avea loc prima rectificare bugetară din acest an.

„Nu este problemă în asigurarea cheltuielilor în derulare sau la nivel local, sau de funcţionare. Aceasta este prima concluzie la care am ajuns cu structurile la nivel central sau local. Nu s-a pus problema să nu existe bani de salarii”, arăta Teodorovici.

Până la această oră, Ministerul Finanțelor Publice nu a pus în dezbatere publică vreun proiect de ordonanță de urgență privind rectificarea bugetară.

În 2017, prima rectificare bugetară a fost operată de Guvern în septembrie, iar a doua în noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri