Guvernul l-a rechemat pe consulul României la Bonn implicat în noul dosar al lui Liviu Dragnea

Data publicării:
florin catu studiaza la guvern acte aduse de o doamna
Guvernul României a hotărât rechemarea consulului României la Bonn, Gheorghe Dimitrescu Foto: gov.ro

Guvernul a decis vineri rechemarea consulului României la Bonn, Gheorghe Dimitrescu, după ce acesta a fost acuzat de DNA de cumpărare de influență în noul dosar de corupție care îl privește pe Liviu Dragnea.

Gheorghe Dimitrescu, fost consilier al social-democratului Florin Iordache în perioada în care acesta era vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, este urmărit penal în dosarul vizitei lui Dragnea în SUA. 

Faptele din cel de-al patrulea dosar deschis pe numele lui Liviu Dragnea sunt legate de prezenţa acestuia la Washington la ceremonia de învestire a preşedintelui Donald Trump, de la începutul anului 2017. Pe atunci, Liviu Dragnea era președinte al Camerei Deputaților și lider al PSD. Vizita a fost, de fapt, o mită, spun procurorii, pentru ca Liviu Dragnea să determine numirea lui Gheorghe Dimitrescu consul la Bonn.

„În schimbul foloaselor primite de la Dimitrescu Gheorghe, în perioada iunie - iulie 2017, Liviu Dragnea ar fi traficat în favoarea acestuia, influența reală pe care o avea asupra ministrului afacerilor externe, promițând că îl va determina pe înaltul demnitar să îl desemneze pe Dimitrescu Gheorghe în funcția de consul general al României la Bonn, lucru care s-a și întâmplat”, spun procurorii DNA în comunicatul în care au anunțat acuzațiile aduse lui Liviu Dragnea și Gheorghe Dimitrescu.

Gheorghe Dimitrescu a fost numit consul la Bonn în ianuarie 2018. Numirea ambasadorilor este prerogativa președintelui, în timp ce numirea la post a consulilor este de competența Guvernului.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri