Guvernul l-a rechemat pe consulul României la New York, Cătălin Dancu. După Nelu Barbu urmează alții: Vom trimite diplomați de carieră

Data publicării:
catalin dancu

Executivul a adoptat, joi seară, un proiect de hotărâre care prevede rechemarea consulului general al României de la New York, Cătălin Dancu.

„A fost adoptat proiectul de hotărâre de Guvern privind rechemarea consulului general al României de la New York, în persoana lui Cătălin Dancu”, a spus șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, la finalul ședinței de Guvern.

Premierul Ludovic Orban anunța pe 13 noiembrie că a schimbat doi consuli, inclusiv pe fostul purtător de cuvânt al guvernului Dăncilă, Nelu Barbu. El a mai spus că „e în pregătire” schimbarea consulului general al României în New York, Cătălin-Radu Dancu.

„Practic am schimbat doi consuli, de la Milano și Shanghai. De asemenea e în pregătire consulul general de la New York, dl. Dancu (Radu Cătălin Dancu - n.r.), care e un personaj foarte pitoresc. Încercăm să trimitem diplomați de carieră, care să reprezinte cu adevărat interesele României și nu plasamente de ultima oră a unor oameni, clienți politici ai guvernului, pentru că toate astea s-au făcut practic după începerea procedurii moțiunii de cenzură, știind că e posibil să cadă guvernul”, a declarat la Digi24 Ludovic Orban.

Dancu, numit consul la New York în 2017, a devenit celebru în țară datoriă clientilor pe care i-a reprezentat în diverse procese - Radu Mazăre, Cătălin Harnagea, Sorin Roșca Stănescu, Dinu Patriciu, Mihai Pacepa, Gigi Becali, Dumitru Sechelariu, Nicușor Constantinescu sau Gheorghe Ștefan.

Despre numirea lui Dancu în postul de consul general la New York s-a vorbit prima dată în 2014, pe surse guvernamentale, dar numirea nu s-a mai produs.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri