Guvernul mai adoptă o dată restricțiile adoptate miercuri. Hotărârea de guvern nu avea toate avizele necesare

Data publicării:
ludovic orban in parlament
Foto: INQUAM Photos/George Calin

Executivul va adopta, din nou, în ședința de guvern de vineri, Hotărârea prin care sunt luate noi restricții pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Hotărârea adoptată deja în ședința de miercuri, care prevede obligativitatea purtării măștii de protecție și în aer liber, în zonele aglomerate și care limitează programul teraselor, nu a avut toate avizele necesare, susțin surse guvernamentale.

Este vorba de avizul Consiliului Legislativ. Guvernul a adoptat Hotărârea pe 29 iulie, la propunerea CNSU, iar avizul Consiliului Legislativ a venit abia joi, pe 30 iulie. Din acest motiv, Hotărârea de Guvern nu a fost trimisă pentru publicare în Monitorul Oficial.

În ședința de vineri, HG-ul care modifică starea de alertă va fi din nou adoptat de Guvern, urmând a fi trimis documentul la Monitorul Oficial. După publicarea în Monitor, va avea loc o nouă ședință CNSU în care să fie stabilite zonele unde masca de protecție devine obligatorie.

Măsurile ar urma să intre în vigoare de la 1 august.

Guvernul a decis miercuri seara restricții noi. Măsurile se referă în special la purtarea măștii în spații publice deschise aglomerate. Aceste spații, precum și intervalele orare vor fi decise de autoritățile locale.

Citește și DOCUMENT. Care sunt noile obligații pentru cetățeni și pentru proprietarii de terase de la 1 august. Unde trebuie să purtăm masca

Redactor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri