Guvernul mai dă 3 lei/zi pentru masa caldă a copiilor

Data actualizării: Data publicării:
dancila sedinta de guvern inquam george calin 20180905132318_IMG_9608-01

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat vineri, în debutul şedinţei de guvern, că urmează să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă în baza căreia valoarea pachetului alimentar zilnic de care beneficiază copiii în cadrul programului pilot „Masă caldă în şcoli” va fi majorată cu aproximativ 40%. Pentru moment, programul se adresează preșcolarilor și elevilor din 50 de unități de învățământ.

dancila sedinta de guvern inquam george calin 20180905132318_IMG_9608-01
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

„Ne preocupă creşterea accesului copiilor la educaţie şi reducerea abandonului şcolar. Vom continua programul pilot 'Masă caldă în şcoli', destinat preşcolarilor şi elevilor din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar, într-o formulă îmbunătăţită. Printr-o ordonanţă de urgenţă pe care o vom adopta azi, majorăm cu aproximativ 40% valoarea pachetului alimentar zilnic de care beneficiază fiecare copil, de la 7 lei, cât a fost până acum, la 10 lei. Astfel, bugetul alocat programului creşte de la 30,7 milioane lei la 46,7 milioane lei”, a anunţat Dăncilă.

Ea a menţionat că o altă noutate pe care o aduce actul normativ vizează trecerea de la ani şcolari la ani calendaristici, „pentru a simplifica procedurile de atribuire a contractelor” de către compartimentele de specialitate din administraţiile locale.

„Această modificare contribuie la asigurarea continuităţii programului pilot. Am decis continuarea acestui program având în vedere beneficiile aplicării înregistrate ca urmare a aplicării lui până acum, şi anume scăderea abandonului şcolar, diminuarea absenteismului şi a întârzierilor la prima oră, formarea deprinderii la copii a unei alimentaţii sănătoase”, a menţionat prim-ministrul.

Programul pilot a fost lansat în 2016 de Guvernul Cioloș și ar fi trebuit, în mod normal, să se fi luat deja o decizie în privința lui: stopare sau, dimpotrivă, extinderea la nivelul tuturor unităților de învățământ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri