Guvernul mai pierde un oficial care se ocupa de relația cu UE

Data publicării:
viorica vasilica dancila
Foto: Gov.ro

Secretarul de stat în MAE Cristian Gabriel Winzer şi-a anunţat luni demisia, afirmând că îl respectă şi îl apreciază pe Victor Negrescu - şi el demisionar din funcţia de ministru delegat pentru afaceri europene - şi ştie că acesta nu ia decizii care nu au fundament obiectiv solid.

viorica dancila_govro
Viorica Dăncilă mai pierde un secretar de stat / Foto: Gov.ro

Winzer, care este în funcţie din 9 august 2017, spune că a intrat în echipa ministrului Negrescu „cu inima deschisă, cu dorinţa de a schimba lucruri şi mentalităţi, de a aduce, prin muncă şi determinare, rezultate tangibile”.

„Îl respect şi îl apreciez mult pe Victor Negrescu”, afirmă Cristian Winzer, calificându-l pe acesta drept „un om şi un profesionist desăvârşit, care a pus întotdeauna interesele generale mai presus de cele personale, care s-a dedicat proiectului ministerial cu toată convingerea şi cu toată fiinţa, care a luptat neobosit pentru ca România să aibă un profil şi un parcurs european consolidate şi care a reuşit să obţină consens politic şi naţional în domeniul afacerilor europene şi în pregătirea mandatului Preşedinţiei ţării noastre la Consiliul UE”.

„Cei care îl cunoaştem ştim că este un om responsabil şi matur, care are reprezentarea deplină a actelor şi faptelor sale şi care nu ia decizii care nu au fundament obiectiv solid. Este contextul în care, fidel fiind unor principii şi valori în care am crezut mereu şi care mi-au ghidat întotdeauna acţiunile, ştiu că drumul şi rolul meu în echipa guvernamentală se opresc aici”, afirmă secretarul de stat.

El precizează că urmare a deciziei pe care a luat-o încă de vineri, în cursul zilei de luni a înaintat prim-ministrului demisia sa din funcţia de secretar de stat la MAE.

„A fost o onoare să exercit această demnitate şi să lucrez cu omul, profesionistul şi ministrul Victor Negrescu. De mâine revin în avocatură şi voi lucra, cu pasiunea şi determinarea care mă caracterizează, la consolidarea proiectului meu de suflet”, mai anunţă Winzer.

Victor Negrescu, care vineri şi-a depus demisia din funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene, a făcut la sfârşitul săptămânii trecute câteva precizări, în aşteptarea discuţiilor din partid, afirmând că procesul de pregătire a Preşedinţiei României la Consiliul UE este în grafic şi ar lucra şi benevol pentru România la un proiect atât de important dacă se doreşte acest lucru.

Victor Negrescu remarca faptul că în urmă  cu două zile activitatea sa era considerată foarte bună, dar la câteva minute după ce ”un zvon a apărut miraculos pe surse” a fost atacat cu agresivitate de colegi de Guvern: „Interesant este că acum două zile activitatea noastră era considerată ca fiind foarte bună, cu rezultate. Rămâne de analizat dacă atacarea cu agresivitate în presă la doar câteva minute după ce un zvon a apărut miraculos pe surse, a unui coleg de Guvern şi de partid este normală şi o reală dovadă de colegialitate şi susţinere”.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri