Guvernul organizează miercuri o dezbatere publică asupra proiectului de buget pe 2016

Data publicării:
prima sedinta de guvern presidency.ro

Foto: Presidency

Sursa citată precizează că dezbaterea, care va avea loc la Guvern între orele 14:00 și 16:00, vizează structura și prioritățile proiectului de buget pe anul viitor.

„În paralel cu prezentarea de către ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a structurii generale a bugetului pentru anul următor, organizatorii au invitat la eveniment și trei dintre membrii Cabinetului: ministrul Transporturilor, Dan Costescu, ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, și ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, fiind pentru prima dată când membrii Guvernului dialoghează cu cetățenii în acest format. Selecția miniștrilor invitați s-a făcut în raport cu tematica mesajelor primite pe adresa ministerelor cu privire la prioritățile bugetului pentru 2016, precizează MCPDC.

Ministerul solicită ca organizațiile neguvernamentale și alte categorii de cetățeni să transmită până marți, 8 decembrie 2015, ora 16,00 (prin completarea formularului de înscriere disponibil la adresa https://goo.gl/d5CCgU ce include o secțiune pentru un material-sinteză de cel mult două pagini), propuneri concrete însoțite de argumente cu referire exclusiv la proiectul de buget pe 2016”.

Alături de persoanele care vor avea puncte de vedere transmise prin e-mail și susținute în dezbatere, vor putea participa, în limita locurilor disponibile din sală, persoane și reprezentanți ai organizațiilor, dar fără intervenții, în scopul informării.

„În funcție de interesul manifestat pentru eveniment, organizatorii iau în considerare transmiterea live a dezbaterii prin internet, astfel încât să oferim posibilitatea cât mai multor grupuri interesate, mai ales din afara Bucureștiului și chiar din afara țării, să participe la această importantă temă națională”, mai anunță reprezentanții Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri