Guvernul Ponta II, criticat de analiști: „Este cam obez și se va mișca greu”

Data publicării:
2012ponta2-39625

Sporirea numărului de ministere a atras cele mai multe critici. Comentatorul politic Stelian Tănase este de părere că acest lucru s-a făcut doar pentru a fi satisfăcute interesele de partid.

„E un guvern clientelar. S-a făcut în așa fel, încât toate părţile care au participat la victoriea USL să fie mulţumite, s-au creat ministere pentru pretendenţii puternici din partide, mai puţin au fost atenţi la problemele ce trebuie rezolvate. Este cam obez şi va avea probleme să se mişte repede în situaţia economică şi socială dificilă care se anunţă în 2013”, a spus Stelian Tănase la „Jurnalul de seară”.

Analiştii politici atrag atenţia că multe dintre portofoliile nou create nu-şi găsesc justificare.

Citește șiLISTA GUVERNULUI PONTA II. 20 de ministere, şase miniştri delegaţi şi un vicepremier fără portofoliu

„Sunt anumite ministere care trezesc o oarecare curiozitate, cum e cel al Marilor Proiecte. Cred că e un minister care putea să fie arondat unui alt minister, să fie secretariat de stat. Mai există diverse persoane care sunt propuse și ridică anumite semne de întrebare”, a precizat Raluca Alexandrescu la emisiunea „Imparțial”.

Comentatorul politic s-a arătat îngrijorat şi de faptul că noua structură ar putea complica şi mai tare birocraţia din ţara noastră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri