Guvernul Ponta III, contestat la CCR. Augustin Zegrean: Belgia n-a avut guvern un an jumătate. Se pare că a dus-o mai bine în perioada aia

Data publicării:
augustin zegrean -Mediafax Foto-Andreea Alexandru

Actualizare 10.45. Curtea Constituţională va dezbate sâmbătă contestaţia PDL.


În cursul anului trecut, judecătorii Curții au dat o decizie în care au stabilit că hotărârile Parlamentului pot fi obiect al analizei Curții Constituţionale doar în măsura în care ele reglementează anumite instituții sau prevederi constituţionale.

Așadar, urmează ca în primul rând să fie analizată această sesizare a parlamentarilor PDL prin prisma admisibilității ei și abia apoi judecătorii să o analizeze pe fond.

Rămâne de văzut dacă președintele CCR va da un termen mai scurt decât cel obișnuit, aproximativ o săptămână, sau chiar două pentru analiza solicitării democrat-liberalilor.

La intrarea în sediul CCR, Augustin Zegrean a precizat că zilele acestea sunt pline de ședințe pentru cei nouă judecători.

Nu știu cum am putea până vineri să stabilim, ar trebui să și citim dosarul. Dacă vreți să dăm o soluție și să citim dosarul după aia, putem să facem și asta”, a glumit președintele Curții Constituţionale.

Despre exprimarea mandatului de ministru interimar la Interne al lui Gabriel Oprea, Augustin Zegrean a spus că nu scrie în Constituție câte minister trebuie să aibă un Guvern.

Totodată, el a precizat că rămâne în vigoare Guvernul Ponta 2, pentru că „nu a fost demis acest guvern”.

Belgia, de exemplu, un an jumătate n-a avut guvern și se pare că a dus-o mai bine în perioada aia. Nu de mult s-a întâmplat lucrul ăsta”, a mai spus, în glum, Augustin Zegrean.

Miniştrii care au primit încrederea Parlamentului mai au de aşteptat până la preluarea funcţiilor. Preşedintele Traian Băsescu cere ca premierul Victor Ponta să îşi asume un nou program de guvernare pentru a semna decretele de numire. Premierul şi preşedintele se întâlnesc din nou astăzi pentru a rezolva blocajul. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri