Sari la conținut
News Alert

Guvernul se întoarce din vacanță. Codul Fiscal și acordul cu FMI, luate în discuție de miniștri

FOTO: Guvernul României

De asemenea, trebuie stabilit ce se întâmplă cu acordul cu FMI în condiţiile în care înţelegerea cu instituţiile financiare internaţionale expiră în septembrie.

Premierul Victor Ponta a afirmat recent, în contextul în care Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului Codul Fiscal, că nici actualul șef al statului și nici fostul președinte Traian Băsescu nu au cunoștințe economice și nici consilieri pe acest domeniu.

„Măsurile economice pe care le ia Guvernul, în consultare cu cei care se pricep la economie, nu țin cont de voința unui președinte, că-l cheamă Băsescu sau Iohannis. Întâmplător, nici unul, nici altul nu au cunoștințe economice, întâmplător, nici unul, nici altul nu au consilieri economici și întâmplător și unul și altul iau decizii strict politice. Dacă așa a vrut Constituția României și așa se întâmplă de altfel în toate țările europene — Guvernul se ocupă de partea economică socială, domnul președinte se ocupă de vizite externe, de ceea ce are dânsul de făcut. De ce trebuie să le încurcăm, de ce să ne ocupăm fiecare de ceea ce nu ne pricepem?”, a declarat Victor Ponta, la un post de televiziune.

Premierul a mai susținut că gestul șefului statului de a respinge Codul Fiscal e pur politic, iar „dacă era PNL la guvernare”, Klaus Iohannis ar fi promulgat acest act normativ.